2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A BKV csak felhívásra szolgáltatott adatot

A Közbeszerzési Hatóság közlése szerint a BKV Zrt. csak a felhívására szolgáltatott adatot, önálló bejelentést nem tett a buszbérlés ügyében.

  • A BKV csak felhívásra szolgáltatott adatot

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Közbeszerzési Hatóság azt írta: a BKV által használt alacsonypadlós csuklós autóbuszok bérlésére indított közbeszerzési eljárással és az azzal összefüggő szerződéssel kapcsolatban már november 26-án hatósági ellenőrzést indítottak, mert észlelték "az eljárással, illetve a szerződés teljesítésével kapcsolatos ellentmondásokat".

"Az ellenőrzési eljárás folyamatban van, a hatóság felhívása alapján a BKV Zrt. és a nyertes ajánlattevő jelenleg adatot szolgáltat. A BKV Zrt. nem önként, csupán a Közbeszerzési Hatóság felhívására szolgáltatott adatot az eljárással kapcsolatban, és ezen adatszolgáltatás keretében adott tájékoztatást az általa súlyosnak minősített szerződésszegésről" - áll a közleményben.

Tudatták: a BKV Zrt. tájékoztatta a hatóságot a súlyos szerződésszegésről, annak körülményeiről, és ennek eredményeként a szerződés felmondásáról.

Hangsúlyozták, hogy a BKV az üggyel kapcsolatban önkéntes bejelentést nem tett a hatóságnak, az ezzel összefüggésben közzétett információk félrevezetők.

A hatóság teljes körűen kivizsgálja a közbeszerzési eljárással és annak eredményeként kötött szerződés teljesítésével kapcsolatos körülményeket. Jelenleg "a releváns adatok" összegyűjtése, feldolgozása, valóságtartalmuk vizsgálata folyik. Az ellenőrzés célja a közbeszerzési jogszabálysértés feltárása - írták a közleményben, hozzátéve, a begyűjtött információk "rendelkezésre állása" esetén megteszik a szükséges intézkedéseket.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!