2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság vára 03:00

Belföld

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

Gyurcsány Ferenccel nem lehet összefogni - már ezt állítja a DK korábbi szövetségese, a Jobbik. Az MSZP antidemokratikusnak, a Momentum pedig hazugnak nevezte a pártot. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint azonban a korábbi összefogás többi pártja a Momentumon kívül nem tud alternatívát kínálni a választóknak, Gyurcsány Ferenc egyedül fogja leuralni a baloldalt.

  • A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

A szőlőtőkék között sétálva adta meg az irányt a baloldali összefogásra az ellenzéki pártoknak Gyurcsány Ferenc még 2020-ban.

Alig több mint fél évvel a választás után Gyurcsány Ferenc jelezte, már nincs szüksége az összefogásra. Évértékelőjében egyedüli ellenzéki alternatívaként hirdette pártját, sőt folyamatosan csábítja magához az ellenzéki pártok politikusait.

Válaszként saját évértékelőjükben mentek neki Gyurcsány Ferencnek a baloldali pártok. Az mszp társelnöke, Kunhalmi Ágnes egyenesen antidemokratikusnak nevezte Gyurcsány Ferencék gyakorlatát.

Az őszödi beszédet idézve ment neki Gyurcsány Ferencéknek a momentumos Donáth Anna is. Szerinte hazudik a DK.

Már a Jobbik is távolodna a Gyurcsány Ferenc fémjelezte összefogástól.

Azokkal lehet összefogni és a Jobbik jobboldali közösségként ezt most már így gondolja, akik a mögöttünk lévő 32 évet is szeretnék egyben letudni. Tekintettel, hogy a volt miniszterelnök ehhez a közösséghez tartozik, az elmúlt 32 évhez, a rendszerváltás utáni eltelt időszakhoz. Én úgy gondolom, hogy ő ezt a személyénél fogva nem tudja meghaladni, felülmúlni, én úgy gondolom, hogy Gyurcsány Ferenccel nem lehet - közölte Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője.

A DK vezetője világossá tette, hogy egy olyan pártot épít, amely begyűjti a feléjük nyitott ellenzéki politikusokat - értékelt a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Nagy Ervin szerint a többi kis párt nem tud alternatívát kínálni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

A Központi Nyomozó Főügyészségre került át a rendőrségtől Magyar Péter ügye. Péntek hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, miután a Ripost információi szerint Magyar Péter elvette az őt videózó egyik vendég telefonját egy szórakozóhelyen, majd a Dunába dobta azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!