2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

Gyurcsány Ferenccel nem lehet összefogni - már ezt állítja a DK korábbi szövetségese, a Jobbik. Az MSZP antidemokratikusnak, a Momentum pedig hazugnak nevezte a pártot. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint azonban a korábbi összefogás többi pártja a Momentumon kívül nem tud alternatívát kínálni a választóknak, Gyurcsány Ferenc egyedül fogja leuralni a baloldalt.

  • A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

A szőlőtőkék között sétálva adta meg az irányt a baloldali összefogásra az ellenzéki pártoknak Gyurcsány Ferenc még 2020-ban.

Alig több mint fél évvel a választás után Gyurcsány Ferenc jelezte, már nincs szüksége az összefogásra. Évértékelőjében egyedüli ellenzéki alternatívaként hirdette pártját, sőt folyamatosan csábítja magához az ellenzéki pártok politikusait.

Válaszként saját évértékelőjükben mentek neki Gyurcsány Ferencnek a baloldali pártok. Az mszp társelnöke, Kunhalmi Ágnes egyenesen antidemokratikusnak nevezte Gyurcsány Ferencék gyakorlatát.

Az őszödi beszédet idézve ment neki Gyurcsány Ferencéknek a momentumos Donáth Anna is. Szerinte hazudik a DK.

Már a Jobbik is távolodna a Gyurcsány Ferenc fémjelezte összefogástól.

Azokkal lehet összefogni és a Jobbik jobboldali közösségként ezt most már így gondolja, akik a mögöttünk lévő 32 évet is szeretnék egyben letudni. Tekintettel, hogy a volt miniszterelnök ehhez a közösséghez tartozik, az elmúlt 32 évhez, a rendszerváltás utáni eltelt időszakhoz. Én úgy gondolom, hogy ő ezt a személyénél fogva nem tudja meghaladni, felülmúlni, én úgy gondolom, hogy Gyurcsány Ferenccel nem lehet - közölte Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője.

A DK vezetője világossá tette, hogy egy olyan pártot épít, amely begyűjti a feléjük nyitott ellenzéki politikusokat - értékelt a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Nagy Ervin szerint a többi kis párt nem tud alternatívát kínálni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezek voltak 2022 legjobb játékai

Ezek voltak 2022 legjobb játékai

Tegnap éjjel kiosztották a Game Developers Choice Awards díjait, amelyekkel játékfejlesztők ismerték el a 2022-es év legjobb játékait.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Húsz gépkarabélyt foglaltak le Röszkén

Húsz gépkarabélyt foglaltak le Röszkén

Húsz gépkarabélyt foglaltak el a pénzügyőrök Röszkén. Egy albán sofőr autójában voltak elrejtve a fegyverek és a hozzájuk tartozó tárak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a pénzügyőrök egy albán sofőrt és járművét ellenőrizték Röszkén.
Novák Katalin újra Kárpátaljára látogat

Novák Katalin újra Kárpátaljára látogat

A köztársasági elnök Kárpátaljára látogat április 21-én. A köztársasági elnök a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit és ukrajnai menekülteket, köztük gyermekeket fogadott szerdán a Sándor-palotában Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!