2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

A baloldali alkudozás még eltarthat egy ideig

Egy színész, de nem Alföldi Róbert vagy Kulka János a jelöltje Gyurcsány Ferencnek a főpolgármesteri tisztségre. A volt miniszterelnök Balázsovits Lajost tenné meg Tarlós István kihívójának. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint mesébe illik a hír, amelyet egyébként a baloldalhoz közel álló Népszabadság szellőztetett meg. Bár az MSZP budapesti elnöke szerint a héten olyan intenzíven egyeztettek a többi párttal, mint még soha, az alkudozás eltarthat még egy hétig a közös fővárosi jelöltekről.

Aláírásokat gyűjt az MSZP a 3-as metró felújításához két nappal az után, hogy a köztársasági elnök kiírta az önkormányzati választást október 12-ére. A szocialisták budapesti elnöke azt állítja, hogy az MSZP, a Bajnai-szövetség és a Gyurcsány-párt a héten több kerületben is megállapodott a közös jelöltekről. „Ez a hét volt a legintenzívebb és a legaktívabb a tárgyalások tekintetében” – nyilatkozta Kunhalmi Ágnes.

Szerdán az Együtt–PM Szövetség egyik alelnöke, Juhász Péter egészen mást mondott. „Az MSZP kérte, hogy a héten ne egyeztessünk” – fogalmazott. Kunhalmi Ágnessel ellentétben Juhász Péter továbbra sem állítja azt, hogy megállapodtak a jelöltekről. Szavai alapján az alkudozás eltarthat még egy hétig.

„Rengeteg helyen van megállapodás közeli állapot, a kerületek túlnyomó többségére igaz ez Budapesten. Én bízom benne, hogy a jövő hét végére minden rendeződik minden fronton” – fejtette ki.

Nem beszél kész tényként a megállapodásról a Gyurcsány-párt alelnöke sem. Vadai Ágnes tagadta a Népszabadság értesülését, miszerint a főnöke Balázsovits Lajos színész-rendezőt szemelte ki főpolgármester-jelöltnek. „Meg kell várni, hogy egyébként azok, akik ebben hitelesek, a demokratikus ellenzék képviselői, kiálljanak egy névvel. Minden más, amit önök vagy más baloldali sajtóorgánumok vagy a köztelevízió, amely a jobboldalt és a Fideszt támogatja, az kamu és Benedek Elek” – fogalmazott.

Balázsovits Lajos jó viszonyban van Gyurcsány Ferenccel, a volt miniszterelnök szakácskönyvében is szerepelt. A titkos favoritról Gyurcsány Ferenc szűk körben beszélt a szövetséges pártok képviselőinek is. A Bajnai-szövetségben Karácsony Gergely tudott a tervről, az MSZP új elnöke, Tóbiás József viszont állítólag nem értesült róla.

„Sokszor elmondtuk, hogy nem szeretnénk a casting hibájába esni. Tehát engedjék meg majd, hogy ha hivatalosan megteszi bárki az ajánlatát, akkor arra tudjunk reagálni” – fejtette ki Budai Bernadett. Az MSZP szóvivője hozzátette: két héten belül mindenhol meg kell állapodni a közös jelöltekről, hogy augusztus végén elkezdődhessen az aláírásgyűjtés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!