2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A baloldal mellett a Jobbikra is számít az LMP-s Hadházy

A Jobbikkal is összefogna a baloldali pártok által támogatott LMP-s polgármesterjelölt Szekszárdon. Hadházy Ákos, aki korábban a Fideszben politizált, együttműködést ajánlott a helyi Jobbiknak is. Erről az MSZP-t, az Együtt–PM-et és a Demokratikus Koalíciót is tájékoztatta. Egyiküknek sem volt kifogása a radikális párt ellen. A Jobbik viszont elutasította az LMP-s jelölt ajánlatát.

Kedves Szekszárdi Jobbik! Tájékoztatásul megküldöm az önkormányzati választási tömörített programomat. Örülnék, hogy a jövőben akár polgármesterként, akár képviselőként önökkel közösen ezekért a célokért dolgozni. Hadházy Ákos” – ezt az üzenetet küldte a Magyar Szocialista Párt, az Együtt–PM és a Demokratikus Koalíció által is támogatott LMP-s szekszárdi polgármesterjelölt a Jobbik helyi szervezetének. Hadházy Ákos korábban a Fideszben politizált, a pártból a trafikpályázatok elbírálása miatt lépett ki.

– Abszolút értetlenül állunk a dolgok előtt. Úgy gondoljuk, hogy Hadházy Ákos egy teljesen elvtelen bukott politikus. Mi nem tudunk sorsközösséget vállalni egy olyan politikussal, aki oda piszkít, ahonnan evett. Gyakorlatilag Szanyi Tibor is ezt mondja, aki az MSZP-nek meghatározó politikusa, hogy az árulást sok helyen szeretik, de az árulót sehol – közölte Szabó Balázs, a Jobbik szekszárdi elnöke.

A tolnai megyeszékhelyen a Lehet Más a Politika és a baloldali kispártok olyan alkut kötöttek, mely szerint a 10 választókerületben egymás ellen nem indítanak jelöltet. Arról, hogy Hadházy a Jobbikot is be akarja venni az ellenzéki összefogásba, tájékoztatta a Bajnai-féle és a Gyurcsány-pártot, valamint a szocialistákat is, és egyiknek sem volt kifogása.

– Elmondta számunkra azt, hogy ő meg fogja keresni a Jobbikot. Mi ezzel szemben semmiféle kritériumot nem támasztottunk, illetve nem is akadályoztuk meg benne, ő az LMP-nek az önálló jelöltje, teljesen természetes, hogy ő a saját polgármesteri jelöltségének, illetve a támogatottságának a megszerzése érdekében mindenkivel egyeztet – mondta Kutyán Ferenc, az MSZP szekszárdi elnöke.

Hadházy Ákos szerint ő olyan programot készített, mellyel a város nagy része egyetért, ezért kereste meg a Jobbikot. „Én azt gondolom, hogy ezt jobb- és baloldali érzelmű emberek is támogathatják, és ezt a programot, sajtótájékoztatón is bejelentettem, hogy minden ellenzéki, parlamenti ellenzéki pártnak megküldtem. Szeretném, ha ez minél nagyobb eséllyel ez meg is valósulhatna. Ehhez kellenek a pártok is” – fogalmazott Hadházy.

Információink szerint az LMP országos elnökségében külön stáb foglalkozik Szekszárddal. Az ökopártnál ugyanis úgy gondolják, ebben a városban van a legnagyobb esélyük arra, hogy jelöltjük polgármester legyen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!