2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Belföld

A baloldal fellegvárában is győzelmet aratott a Fidesz–KDNP

Dr. Juhász-Pintér Pál győzött az időközi önkormányzati választásokon Zuglóban.

  • A baloldal fellegvárában is győzelmet aratott a Fidesz–KDNP

Győzött a józan ész. Óriási eredményt értünk el Zuglóban: Palival, a kerületünkért valóban tenni akaró képviselővel bővül az önkormányzat. Gratulálunk Juhász-Pintér Pál! Előre megyünk, nem hátra! 

– írta legújabb Facebook-bejegyzésében Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra reagálva, hogy a Fidesz–KDNP jelöltje, dr. Juhász-Pintér Pál győzött az időközi önkormányzati választásokon Zuglóban. 

A kormánypártoknak ez azért jelentős győzelem, mert Zugló igazi baloldali fellegvárnak számít jó pár éve. A legutóbbi önkormányzati választáson az összes körzetben a hatpáti szövetség jelöltje nyert, és a szocialista Horváth Csabát választották meg polgármesternek. Az elmúlt időszakban azonban számos konfliktus alakult ki a testületben. A DK átcsábított két MSZP-s képviselőt, legutóbb pedig a kerületi vagyonkezelő cég új vezetőjének kinevezése miatt kapott össze a DK Horváth Csabával. A polgármester és az MSZP nem is állt be a baloldali közös jelölt mögé az időközi választáson. 

Karácsony helyére került a képviselő

A mostani időközi választást azért kellett megtartani, mert a Párbeszéd nemrég megválasztott társelnöke, Szabó Rebeka áprilisban országgyűlési képviselő lett, és összeférhetetlenség miatt le kellett mondania az önkormányzati tisztségről. 

Szabó Rebeka egyébként Karácsony Gergely mandátumát kapta meg.

A pártok akkori megállapodása szerint a Párbeszéd indíthatott a helyére jelöltet, habár arról is lehetett hallani a háttérben, hogy a DK igényt tartana a mandátumra. Végül Gyurcsányék is beálltak Kökény Dalma mögé, és a kampányt már Dobrev Klára is megtolta egy videóval. Az MSZP azonban nem adta a logóját, ami azért is meglepő, mert a szocialisták legszorosabb szövetségese volt az elmúlt években a Párbeszéd. A döntésükben talán szerepet játszhatott, hogy az előválasztás alatt Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként nyilvánosan kihátrált az MSZP zuglói jelöltje, Tóth Csaba mögül, aki aztán vissza is lépett.

Borítókép: Dr. Juhász-Pintér Pál (Forrás: Facebook)

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!