2020. július 2.,
csütörtök, Ottó napja

3,6 százaléka teljesült az ígéreteknek

Hír TV

2020. január 21., kedd 17:53

A Karácsony Gergely által tett kampányígéreteknek mindössze 3,6 százaléka teljesült hivatali idejének első 100 napja alatt, olvasható az ígéretfigyelő nevű oldalon. A Mi Hazánk Mozgalom szerint Karácsony Gergely megválasztása hiba volt. Az MSZP elégedett a főpolgármester eddigi teljesítményével.

Karácsony Gergely 140 ígéretéből eddig 5 teljesült főpolgármesterségének eddigi 100 napja alapján. Olvasható az igeretfigyelo.hu oldalon. A teljesített ígéretek tehát jelenleg 3,6 százalékon állnak.

Több ezer milliárdos ígéretek

"Ingyenessé tesszük a közlekedést, a tömegközlekedést Budapesten."

- ezt ígérte az új főpolgármester még a kampány során, nem sokkal később azonban kiderült: jó ideig nem valósul meg a program, és idén mindössze hatról hétéves korra emelik az ingyenesség korhatárát. Később kiderült, a stadionstopot sem tudja ígérete szerint megvalósítani Karácsony Gergely.

Minden ígéretét betartja Karácsony Gergely - erről beszélt a korábban a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Karácsony a főpolgármesteri kampányában több ezer milliárd forintos költségekkel járó ígéreteket tett.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint hiba volt Karácsony megválasztása

A Liberálisok szerint elég egy év múlva értékelni azt, hogy áll a főpolgármester az ígéretek betartásával.

 

"Karácsony Gergely megválasztása a Mi Hazánk Mozgalom szerint hiba volt."

- ezt pedig 100 nap elteltével is igazolódik - jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

A szocialisták azonban elégedettek Karácsony teljesítményével. Korózs Lajos szerint a főpolgármester fontos témákra és ügyekre fókuszál.

Karácsony Gergely kampány ígéretei között szerepelt az is, hogy 20 ezer forint rezsitámogatást ad télen a nyugdíjasoknak. Ebben a fűtési szezonban azonban biztosan nem kapják már meg a támogatást. A főpolgármesteri hivatal azt írta: Karácsony Gergely főpolgármester által a kampányban említett fűtési támogatás - a fővárosi költségvetés elfogadását követően - a következő fűtési szezontól lesz adható.

Karácsony szerint az ő vezetése alatt már sok fontos intézkedést vittek véghez

Hír TV