2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 1. 03:00

Belföld

3000 milliárdot nyert Magyarország

3000 milliárd forintot köszönhet annak az államkassza, hogy még nem született megállapodás az IMF-fel. Ugyanis a valutaalap nem engedte volna megadóztatni a bankokat.

3000 milliárd forintnyi bevételhez jutott az államkassza azzal, hogy eddig még nem jött létre az IMF-megállapodás. Ezt Giró-Száz András mondta a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában. A kormányszóvivő szerint ugyanis a valutaalap nem engedte volna meg a kabinetnek, hogy bevezessék a bankadót, vagy a szektoriális adót, illetve a végtörlesztést és az árfolyamgátat sem.

Az előző két évben több ezer milliárd forintnyi forrást szivattyúztak ki magyarországi leánycégeikből a külföldi anyabankok – írta korábban a Magyar Nemzet.

Giró-Szász ezzel együtt leszögezte, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy minél előbb létrejöjjön a megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal. A kormány birtokában lévő IMF-dokumentumokkal kapcsolatban azt mondta: az Európai Bizottság szóvivője egyértelművé tette, hogy ezek az iratok nem nyilvánosak. A kormányszóvivő emlékeztetett: annak idején a szocialista kormány a 2008-as IMF-megállapodás tartalmát titkosítani akarta.

Mozgástér a tárgyalásokon

A Fidesz képviselőcsoportja ragaszkodik a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtásához még akkor is, ha esetleg változtatni kell a program forrásán – közölte Rogán Antal, a párt parlamenti frakcióvezetője szerdán, hozzátette: Magyarországnak van mozgástere a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokon. Varga Mihály tárca nélküli minisztert idézve a Bloomberg hírügynökség szerdán azt írta: októberben folytatódhatnak Magyarország hiteltárgyalásai a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval.

Sikersztori IMF-módra: megszorítás és adóemelés

Sajátságos módon sikersztorinak nevezte az IMF 2008–2009-es térségbeli tevékenységét, ami hazánk esetében a nyugdíjak csökkentését, a közszféra béreinek befagyasztását, valamint a gyes és a gyed idejének lerövidítését jelentették. A Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormányok ezen diktátumokat gondolkodás nélkül végrehajtották. Ezzel szemben a második Orbán-kormány nem a megszorításokban látja a megoldást, hanem többek között a terhek szétterítésében – olvassa el az mno.hu összeállítását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!