2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

250.000 forintért adták el a fiatal lányt prostituáltnak

Vádemelés emberkereskedelem miatt Kecskeméten.

  • 250.000 forintért adták el a fiatal lányt prostituáltnak

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette miatt vádat emelt négy férfi és négy nő ellen, akik közül az egyik férfi 2019 júliusában egy kiszolgáltatott lányt eladott egy örömlányok futtatásával foglalkozó családnak, akik a sértettet Németországba vitték és prostituáltként dolgoztatták.

 

A vádirat szerint a 18. életévét betöltött sértettet a nyugdíjas nagymamája tartotta el, nehéz anyagi körülmények között éltek. A fiatal lány eladói végzettséget is szerzett, de munkahelyet nem talált magának. Önálló keresete nem volt, a nagymamájával is megromlott a kapcsolata, így többször napokra eltűnt otthonról.

 

2019. július 3-án a sértett elment otthonról, több városban is csavargott, majd néhány nappal később Kiskunmajsán összeismerkedett egy helybéli férfivel. Közösen pénzt akartak szerezni úgy, hogy a férfi „közvetítők” segítségével eladja a lányt olyan személyeknek, akik örömlányokat futtatnak, majd a sértett visszaszökik és a kapott pénzt elosztják.

 

A kiskunmajsai vádlott felvette a kapcsolatot egy Szeged környéki testvérpárral. A „közvetítő” testvérek 2019. július 11-én elvitték a sértettet Mindszentre. Itt a lányt 250.000 forintért eladták egy helybéli nőnek és a fiának. A „közvetítők” és a kiskunmajsai vádlott – aki tudta, hogy a sértettet külföldön fogják örömlányként dolgoztatni - a kapott pénzt elosztották egymás között, a lány pedig a házban maradt.

 

A sértettet „megvásárló” család tagjai (az anya, a fia és három másik családtag) kihasználták a lány kiszolgáltatott helyzetét, hogy a sértett prostitúcióból eredő pénzét megszerezzék. Az egyik családtag fényképeket is készített a lányról, de a sértettet végig felügyelet alatt tartották, a telefonját is elvették, ezért nem tudott megszökni tőlük.

 

2019. július 13-án a család egyik tagja a lányt egy busszal Németországba, Nürnbergbe szállította, ahol egy lakásban örömlányként kellett dolgoznia. Az utazás előtt a sértettnek az igazolványát is át kellett adnia. Németországba megérkezve a sértettről készült képeket feltették egy internetes oldalra is, hogy így reklámozzák a sértett szolgáltatásait. A kiszolgáltatott lánynak július 16-tól 28-ig kellett prostituáltként dolgoznia úgy, hogy a kapott pénzt le kellett adnia az őt felügyelő családtagnak.

 

A sértett igazolványa is az őt éppen felügyelő vádlottnál volt, a lakást csak kísérettel hagyhatta el. Azt is közölték a lánnyal, hogy ha nem csinálja, akkor nem tud majd visszamenni Magyarországra. Közben a kiskunmajsai vádlott és a sértett nagyanyja is keresni kezdték a lányt, a nagyszülő a rendőrséget is értesítette. Ezt a vádlottak is megtudták, ezért 2019. július 28-án visszaadták az igazolványát és hazaengedték Magyarországra.

 

A vádlottakat a főügyészség minősített emberkereskedelem bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, illetve börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!