2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Globál 06:45

Belföld

2024-es innovációk és jótanácsok a hűtési szezon előtt

Az elektromos légkondicionálás az Egyesült Államokból indult hódító útjára 1902-ben. A készülékek használói hamar rájöttek arra, hogy nem elég felszerelni és működtetni a gépeket, elengedhetetlen a rendszeres tisztitás és a karbantartás, ellenkező esetben súlyos tüdőbetegséget kockáztatnak, a koszos szűrőkben megtelepedő baktériumok és gombák miatt. Vagyis a nem megfelelő használattal többet árt a készülék, mint használ.

  • 2024-es innovációk és jótanácsok a hűtési szezon előtt

Napjainkra a klímaberendezés már alapvető kényelmi funkciót lát el az otthonokban, irodákban, üzletekben. Azonban, ha nem tartjuk be a használathoz kapcsolódó lényeges szabályokat, a készülékek közvetett módon úgy is megbetegíthetnek, ha rendszeresen kitisztíttatjuk azokat.

Fontos tudni, hogy a klímát soha ne állítsuk közvetlenül az arcunkra vagy bármely más testrészünkre, mert a drasztikusan lehűtött levegő az érintett testrészben reumatikus problémákhoz vezethet.

Általánosan elfogadott szabály, hogy nagy hőségben se hűtsük 20 fok alá a levegőt, illetve a kinti és benti hőmérséklet között ne legyen 5-8 foknál nagyobb a különbség.

Nem csak hűtés - innovációk

A mai modern készülékek a hőszivattyús működési mechanizmusnak köszönhetően már jóval túlmutatnak a hűtési funkción. A fűtés, a páraszabályozás és a légtisztítás is fontos szempont lehet. A párátlanítás jelentősége napjainkban széles körben ismert, főként azokban a háztartásokban, ahol gyakori a penész előfordulása, illetve allergiával vagy asztmával küzdenek a családtagok.

A szellőztetés a legjobb „gyógymód” lehet, azonban a klímapiac idei újdonsága a Gree klímamárka egyedülálló, hővisszanyerős friss levegő modulja, mely a nyílászárók használata nélkül megoldja a problémát. A készülék úgy tud friss levegőt bejuttatni a hűtött vagy fűtött helyiségbe, hogy az elhasznált levegő energiájával, többlet energia felhasználása nélkül, előfűti vagy előhűti a kinti levegőt. Az elhasznált levegő felhasználásával jelentős energiamegtakarítás érhető el. Az Airy modellek rendkívüli hasznos szolgálatot nyújthatnak például orvosi rendelőkben, éttermekben.

Sokat tehetünk az egészségmegőrzésért, ha biztosítjuk a helyiségekben a megfelelő páratartalmat. A Gree Airy készülék valós idejű páratartalom kijelzéssel is rendelkezik, a párátlanítás százalékos pontosságra szabályozható, így az élettanilag legideálisabb páratartományon belül tarthatjuk otthonunkat.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a csúcstechnológiás modell az egyik legcsendesebb elérhető készülék. A csendes beltéri üzemmód funkciót választva a légkondicionáló 19dB hangnyomásszinten képes üzemelni, amely az emberi suttogásnál is halkabb.

Mesterséges intelligencia

Az AI szintén nagyon sokat segíthet az energiahatékonyságban, figyeli a klímahasználatot és ez alapján egy olyan algoritmust alakít ki, amivel még energiahatékonyabban üzemeltethető a berendezés. Az Airy intelligens tanulás funkciója a Gree-AI algoritmust alkalmazza, amelynek révén a legoptimálisabb működési profilt követve, elérhetővé válik az akár 20 százalékos energiamegtakarítás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!