2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

170 ágyas új szárnyat kap a tatabányai kórház

Új szárnnyal bővül a tatabányai Szent Borbála Kórház. A beruházás hatmilliárd forintba kerül és 170 új ágyat jelent az egészségügyi intézménynek.

A tatabányai kórház új szárnyának alapkövét az egészségügyért felelős humánminiszter és az intézmény főigazgatója helyezte el. A kormány eddig 329 milliárd forintot költött kórházfejlesztésekre – mondta Balog Zoltán. A tatabányai beruházás 6 milliárd forintba kerül.

„Hatezer négyzetméter új nettó alapterülete lesz annak az épületnek, ami itt felépül, és emellett ötezer négyzetméter terület pedig meg fog újulni – fogalmazott Balog Zoltán. – Ha arra gondolunk, hogy 1900-ban 50 ággyal nyitott ez a kórház, akkor még a bányászoknak az ellátását szolgálta ez a kórház, és ha azt nézzük, hogy jelenleg 641 aktív ágy és 145 krónikus ágyon végzik a gyógyítást, akkor látszik a fejlődés” – tette hozzá a tárcavezető.

Az új szárny 170 ágyas lesz. „Vannak olyan osztályok, amelyek több kilométerre vannak. Ezenkívül az itteni telephelyen is sok kicsi pavilon van, amik szétszórtan helyezkednek el. Ezeknek az osztályoknak a nagy részét most egyetlen tömbbe tudjuk elhelyezni majd” – közölte Lőke János kórház-főigazgató.

Az új szárny 2014 második felében fogadhat betegeket. Az új részleg építése mellett megkezdték az egyik régi épület energetikai korszerűsítését is. Ötszáz elöregedett ablakot cserélnek ki, szigetelik a homlokzatot és tetőzetet, a munkálatok elvégzése után 35 százalékkal csökkenhet az energiafogyasztás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!