2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

170 ágyas új szárnyat kap a tatabányai kórház

Új szárnnyal bővül a tatabányai Szent Borbála Kórház. A beruházás hatmilliárd forintba kerül és 170 új ágyat jelent az egészségügyi intézménynek.

A tatabányai kórház új szárnyának alapkövét az egészségügyért felelős humánminiszter és az intézmény főigazgatója helyezte el. A kormány eddig 329 milliárd forintot költött kórházfejlesztésekre – mondta Balog Zoltán. A tatabányai beruházás 6 milliárd forintba kerül.

„Hatezer négyzetméter új nettó alapterülete lesz annak az épületnek, ami itt felépül, és emellett ötezer négyzetméter terület pedig meg fog újulni – fogalmazott Balog Zoltán. – Ha arra gondolunk, hogy 1900-ban 50 ággyal nyitott ez a kórház, akkor még a bányászoknak az ellátását szolgálta ez a kórház, és ha azt nézzük, hogy jelenleg 641 aktív ágy és 145 krónikus ágyon végzik a gyógyítást, akkor látszik a fejlődés” – tette hozzá a tárcavezető.

Az új szárny 170 ágyas lesz. „Vannak olyan osztályok, amelyek több kilométerre vannak. Ezenkívül az itteni telephelyen is sok kicsi pavilon van, amik szétszórtan helyezkednek el. Ezeknek az osztályoknak a nagy részét most egyetlen tömbbe tudjuk elhelyezni majd” – közölte Lőke János kórház-főigazgató.

Az új szárny 2014 második felében fogadhat betegeket. Az új részleg építése mellett megkezdték az egyik régi épület energetikai korszerűsítését is. Ötszáz elöregedett ablakot cserélnek ki, szigetelik a homlokzatot és tetőzetet, a munkálatok elvégzése után 35 százalékkal csökkenhet az energiafogyasztás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!