2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

15 percen belül helyszínen a segítség

Az új mentésirányítási rendszer üzembe helyezésével negyed órán belül a helyszínre érhet a segítség az esetek 90 százalékában. Az informatikai fejlesztés 2,5 milliárd forintba kerül, az összeg fedezetéül uniós forrás szolgál.

Az Országos Mentőszolgálat mentésirányító mágnestáblája közel ötvenéves. Az elavult rendszert 2014 májusáig elektronikusra cserélik. A segélyhívással kapcsolatos adatokhoz a mentőcsapat és a befogadó kórház is hozzáfér majd.

– A mentésirányítási központok ezekkel a rendszerekkel 21. századivá válnak. Másrészt a mentőautókon is terminálok működnek majd, amelyek biztosítják a késedelem nélküli információátadást és a teljes, torzításmentes információátadást – mondta Burány Béla megbízott főigazgató.


Az egészségügyi államtitkár reményei szerint a fejlesztés után az esetek 90 százalékában negyedórán belül a helyszínre ér a segítség.

– Lehetőség szerint minél több helyre érjünk ki 15 percen belül, továbbá az ország minden állampolgára egyenlő esélyekkel kerüljön bele a kórház előtti sürgősségi ellátás rendszerébe – tette hozzá Szócska Miklós.

Az irányítóközpontok száma a jelenlegi 26-ról 20-ra csökken, vészhelyzetben pedig egy tartalékközpont is bekapcsolódik a munkába. A 2,5 milliárd forintos fejlesztést uniós pénzből finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!