2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Kiss Róbert: Már több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség

  • Kiss Róbert: Már több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség

 

Müller Cecília beszámolójával kezdődött a szombati operatív törzs sajtótájékoztatója. A tisztifőorvos tájékoztatása szerint:

  • Az elmúlt 24 órában 1310 főre nőtt az igazoltan fertőzöttek száma
  • 8 személy hunyt el, ezzel a halottak száma 85 főre emelkedett
  • Eddig közel 32 ezer tesztet végeztek el

Újabb 56 fertőzöttet regisztráltak a Pesti úti idősek otthonában - jelentette be az országos tisztifőorvos. Müller Cecília azt mondta: az újabb betegeket a Korányi és a Szent János Kórház fogadta be, mindannyian jól vannak, többüknek nincsenek tünetei sem. A szakember hozzátette: azokat, akik az otthonban maradtak, elkülönítik, és megkezdik az épület fertőtlenítését.

Kivizsgáltatja, hogy megfelelő orvosi ellátást kaptak-e a fővárosi Pesti úti idősotthon lakói - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília ismertette: a jogszabály szerint a kétszáz embernél többet gondozó intézményekben teljes, nyolcórás főmunkaidőben dolgozó orvost kell biztosítani. A kisebb intézményben heti bontás szerint rendelkezik a jogszabály az orvosi ellátásról. Ez a minimum - közölte, megjegyezve, hogy a járvány ideje alatt fokozott ellátásra van szükség.

Kapcsolódó anyag:

Segélykérő levelet írt a Pesti úti Idősotthon vezetője

Fontos időt szentelni az ünnepi rituáléknak, különböző kommunikációs eszközök segítségével a kijárási korlátozás alatt is tartható a kapcsolat a rokonokkal, ismerősökkel - fejtette ki a tisztifőorvos, aki figyelmeztetett a túlevés negatív hatásaira is

Kiss Róbert: már több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség

Több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség a kijárási korlátozás megszegésével kapcsolatban - közölte Kiss Róbert a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón.

  • 6451 esetben figyelmeztetéssel éltek, 2062 helyszíni bírságot szabtak ki, 2082 feljelentést tettek
  • Budapesten pénteken 941 szabálysértést észleltek. 663 esetben figyelmeztették a szabályszegőket (eddig ez a legtöbb egy nap alatt), 183 helyszíni bírságot szabtak ki, 95 feljelentés tettek
  • Egy koronavírus-fertőzött beteg pénteken engedély nélkül elhagyta az Uzsoki kórházat, majd visszament; a XIV. kerületi rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene

A teljes sajtótájékoztató:

Kapcsolódó anyag: 

1310 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!