2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

10 év fegyházat kér az ügyész az erőszakos többszörös visszaeső kecskeméti rablóra

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 januárjában Kecskeméten az egyik ismerősét öléssel fenyegette, majd néhány nappal később egy 17 éves fiútól telefont és pénzt rabolt, valamint zsarolással megszerezte a fiú autóját.

  • 10 év fegyházat kér az ügyész az erőszakos többszörös visszaeső kecskeméti rablóra

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 21-én délután elment az egyik ismerősének lakásához, mert anyagi vitáik voltak. A vádlott a lépcsőházban megfenyegette a sértettet azzal, hogy őt és családját megöli, szétveri. A megfélemlített nő kérte a vádlott megbüntetését. 

A vádlott öt nappal később az egyik kecskeméti utcában kiszemelt egy ismeretlen 17 éves fiút, aki egy személyautót vezetett. Amikor a sértett megállt, a vádlott beült mellé a gépkocsi jobboldali első ülésére és felszólította a fiút, hogy fuvarozza őt haza. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a vádlott a jármű indítókulcsát kihúzta, magához vette, majd a fiúnak a műszerfal tetején lévő mobiltelefonját és 10.000 forint készpénzét eltette. 

Felszólította a fiút, hogy szálljon ki az autóból. A sértett azonban erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott kiszállt és a kabátjánál megragadva kirángatta a kocsiból. Ezután a vádlott beült a vezetőülésbe, míg a sértett a jobb oldali első ülésre szállt be. Rövid idő múlva ismét megálltak, a sértett pedig visszakérte az értékeit. Erre a vádlott a lopott telefon és pénz megtartása érdekében pofonvágta a fiút. A vádlott azzal is fenyegette a rémült fiút, hogy „fogja be, mert kiüti. 

Ezután a vádlott és a sértett felmentek a vádlott egyik ismerősének lakására, ahol a vádlott veréssel fenyegetve arra kényszerítette a fiút, hogy írásban mondjon le az autójának tulajdonjogáról. A sértett először megtagadta ezt, majd amikor a vádlott megpróbálta pofon ütni és fejbe rúgni, félelmében megírta a nyilatkozatot. A sértettnek később sikerült a telefonját visszaszereznie és elmenekülnie, majd értesítette a rendőrséget, akik lefoglalták az autót

A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaeső vádlottat a járási ügyészség rablás bűntettén kívül zsarolás bűntettével és zaklatás vétségével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a bíróság beismerés esetén 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélje. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!