2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

10 év alatt közel 100 millió számla

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat támogatja online számlázás és adminisztrációs megoldásokkal. Az számlázó program ötlete egy baráti beszélgetés közben merült fel még 2013-ban. A cél már az indulásnál is a magyar vállalkozások mindennapi adminisztrációs terheinek gyors és hatékony megoldása volt. Az ötlet bejött, mert a Billingót mára mintegy 200 000 regisztrált felhasználóval rendelkezik, és közel 100 millió számlát állítottak ki vele.

  • 10 év alatt közel 100 millió számla

2013-ban egy baráti borozós estén merült fel az ötlet, hogy szükség lenne egy egyszerű és könnyen kezelhető számlázóra, ami a vállalkozók mindennapi igényeit tartja szem előtt, mert az akkori kínálatban nem volt hasonló megoldás. A kis társaság összefogott, a fejlesztés elindult, a programot pedig Billingónak keresztelték el. Eleinte csak a készítők és szűk baráti körük használta, de hamar felmerült, hogy más vállalkozásnak is hasznára válna a rendszer.

A felismerést követően 2014 márciusában a szoftver mindenki számára elérhetővé vált, megnyitva ezzel kapuit a magyar vállalkozások előtt. Az ötlet működött, és a rendszer a vállalkozók kéréseit meghallgatva folyamatosan fejlődött. Mára a Billingo a mikro- és KKV szektor számára képes teljeskörű digitális ökoszisztémát nyújtani a számlázástól kezdve, a pályázatfigyelésen és könyvelői munka támogatásán át, az e-kereskedelmi megoldásokig.

Az online számlázó jelenleg tízezres nagyságrendben szolgál ki vállalkozókat naponta, 200 ezernél is több regisztrált felhasználóval rendelkezik, akik közel 100 millió számlát állítottak ki a rendszerben. Ha ezeket a bizonylatokat A4-es méretben egymás mellé helyeznénk, Budapesttől Új-Zélandig érne a papírhalom. 

A magyar gazdaságot több jogi változás is felforgatta az elmúlt évtizedben. A legkomolyabb fordulatot a 2021-ben mindenkire kiterjesztett kötelező NAV adatszolgáltatás bevezetése volt, amely több lépésben változtatta meg a számlázással kapcsolatos szokásokat. Ezt követően a kata 2022-es átalakítása és átalányadózás jelentett kihívást a vállalkozásoknak.

A Billingo számára a gazdaságot érintő minden változás komoly felelősség, mivel ezekben a bizonytalan pillanatokban van a legnagyobb szükség a vállalkozók támogatására. A visszajelzések alapján a Billingo eddig jól vizsgázott. A vállalkozóknak létrehozott Átalányadó Kalkulátor például a mai napig jelentős segítséget nyújt a az átalányadózást választó vállalkozóknak. 

“Büszke vagyok arra, hogy a Billingo már 10 éve részese a magyar vállalkozások sikereinek. Cégünk ugyanolyan vállalkozásként indult, mint azok, akinek most segítünk a szolgáltatásainkkal. Hálás vagyok, hogy ennyien velünk tartanak ezen az úton.” – mondta Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója. “A 10 év alatt voltak olyan események, amiket rekordsebességgel kellett lereagálnunk. A kata átalakítás idején több átalányadós megoldással és információs dömpinggel segítettük a kihívás elé került vállalkozókat. A Billingónál mindig a vállalkozók érdekeit tartottuk szem előtt. Én többek közt ebben látom a sikerünk kulcsát.”

“Fantasztikus érzés a Billingo történetének a részese lenni” – mondta Besztró Szabolcs a vállalat operatív és stratégiai igazgatója. “Az elmúlt években a Billingo vállalkozásból vállalattá vált és már nem csak online számlázóként segíti a vállalkozásokat. Jelenleg is komoly fejlesztéseket tervezünk a mesterséges intelligenciát felhasználva. Biztosak vagyunk abban, hogy ezek az újdonságok újabb lehetőségeket teremtenek a magyar vállalkozások számára.”

A teljes mértékben magyar tulajdonú Billingónak továbbra is fő célja megbízható partnerként segíteni a vállalkozásokat a siker elérésében. 

A Billingo Technologies Zrt.-ről röviden.

A Billingo hazánk egyik legnépszerűbb online számlázó programja. Mára 200 000 regisztrált felhasználóval rendelkezik Felhasználóbarát megoldást nyújt az egyéni vállalkozók és a vállalatok számára is, hogy számláikat gyorsan és hatékonyan állíthassák ki, az adóhatóság előírásainak megfelelően 

A Billingo lehetőséget ad mind a hagyományos papír alapú számlák, mind pedig a modern és környezetkímélő e-számlák kiállítására. Emellett használhatod nyugták és e-nyugták, valamint díjbekérők készítésére is. A számlák gyors és egyszerű kiállítása mellett segíthet a bevételed és kiadásaid, valamint a banki tranzakciók automatizált nyomon követésében és megkönnyítheti a könyvelőd dolgát is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!