2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Táncdalfesztivál '66 - A Nagy Generáció születése 03:00

Vezércikk

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

  • Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

A tartalomból:

Kemény hetek elé nézünk, de vajon ha össze is jön ez a jobboldali összefogás, akkor elég lesz a jobboldaliságot eláruló Néppárt és a kommunisták meg a zöldek szövetsége ellen?

Nem véletlen, hogy amikor Magyar Péter megszavaztatta a híveivel, hogy menjen-e Brüsszelbe, eszébe sem jutott ellenérveket felsorolni a havi 20 ezer eurós kamuállással szemben. Igazi kanapéforradalmár.

Ha az EP nem a jog szerinti szellemben dönt az antifa-tag Iliria Salis mentelmi jogának felfüggesztéséről, akkor az ellene szavazó képviselők egészen egyszerűen bűntársai lesznek a szélsőbaloldali terroristáknak.

Milyen szép is az, amikor egy főpolgármester politikai alapon ki akar bújni a közteherviselés alól. Ilyen szempontból Karácsony megérdemelne még öt évet, hogy nem másnak kelljen eltakarítania utána a kuplerájt, amit összehozott.

Vajon mennyire lesz Karácsony Gergelynek fontos, hogy kiderüljön, kinek is adnának valódi legtimitást a választók?

Kifütyülték a németek Rod Stewart angol énekest, amikor a Zelenszkijjel közös fotóját mutogatta. 

 

Az adás vendégei:

Bencsik András, aki úgy látja: az EP-ben egymásnak ellentmondó elveket képviselő pártok simán megegyeznek egymással, köpve arra, hogy mit akarnak a választók.

Boros Bánk Levente, aki szerint a jobboldaltól való félelem miatt kezdik el feltölteni az unióban a különböző pozíciókat olyan emberekkel, akikben megbíznak.

és Szabó László, aki nem penget annyira pesszimista húrokat, mert úgy látja, hogy a politikában vannak olyan helyzetek, amikor lassan alakulnak a dolgok.

 

 

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Májusban azt mondta Magyar Péter, hogy még ha 30 eljárás is indult ellene, mégsem veszi fel az EP-mandátumát, ami mentelmi joggal jár. Sőt: ha hatalomra kerül azt meg is szünteti. Rosszul öregedő szavak. Hiszen egyetlen eljárás van ellene, az sem politikai, hanem egyszerű köztörvényes lopás, mégsem mond le a mentelmi jogáról, amit a valahogy mégiscsak felvett EP-mandátumával szerzett. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!