2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Vezércikk

Vezércikk – Nekiestek Szijjártó Péternek a háborúpárti külügyminiszterek + videó

Francia katonák mennek Ukrajnába. A témáról a Vezércikk vendégei is kőkeményt véleményt mondtak.

  • Vezércikk – Nekiestek Szijjártó Péternek a háborúpárti külügyminiszterek + videó

A tartalomból:

Szijjártó Péter megjegyezte: hatalmas nyomás volt rajta a kollégák részéről, azonban sziklaszilárdan azt az álláspontot képviselte, hogy mivel az eszkalációs kockázat nagyobb, mint valaha, át kell gondolni az Európai Unió stratégiáját az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. A NATO parlamenti gyűlése támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól - Oroszország számára ez egy vörös vonal átlépését jelenti.

Az európai égi pajzs létrehozását sürgeti a lengyel miniszterelnök azok után, hogy az előző kormány még elvetette a tervet. Donald Tusk – más európai vezetőkkel – napokon belül beterjeszti a 4 milliárd eurós javaslatot az Európai Tanácsnak és az Európai Bizottságnak. „Szükséges egy Vaskupola létrehozása a rakéták és drónok ellen.

Johannes Hahn uniós biztos elfogadta a meghívásom, de csak Budapestig hajlandó eljönni, a vita tárgyát képező déli határkerítéshez már nem – így kommentálta Varga Mihály pénzügyminiszter azt, hogy az Indexen vasárnap megjelent információkkal szemben Johannes Hahn költségvetési biztos mégsem nézi meg a határkerítést.

„A DatAdat által a Karácsony-kampány számára felkínált szolgáltatás az emberi méltóságot sértő, előítéletes kategorizálást alkalmazott a választók csoportosítása során, és a számukra eljuttatandó üzenetek meghatározásánál” - derül ki a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentéséből.

„Ha Pikó Andrásban saját helyettesei sem bíznak, akkor a kerület polgárai miért szavazzanak rá?” – tette fel a kérdést Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Pikó András helyettese, Erőss Gábor ugyanis egy kiszivárogtatott levelezésben így vélekedett Józsefváros első emberéről: Pikó öntelt, dühkitörései vannak, a bolondját járatják vele a munkatársai, csapnivaló városvezető.

Karácsony Gergely főpolgármester elzárná az autósok legnagyobb része elől a Nagykörúton belüli városrészt – mondta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Szentkirályi Alexandra a főpolgármester azon kijelentésére reagált, miszerint a következő ciklus elejére azt tervezi, hogy a Nagykörúton belül gyakorlatilag csak a helyben lakók hajthassanak be.

 

Az adás vendégei:

Bencsik András, aki szerint nem vall ép elmére a főpolgármester részéről az, ahogy a még ciklus legvégén is üldözné az autósokat.

George Spöttle, aki úgy látja, hogy mindig csak olyan helyekre akarják exportálni a demokráciát, ahol valamilyen energiahordozó található.

és Boros Bánk Levente, aki elemzőként megdöbbent azon, hogy a Bajnai-féle DatAdat 6 millió választó adatait elemezte.

A teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vezércikk: Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz + videó

Vezércikk: Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz + videó

Filep Dáviddal, Georg Spöttlével és Boros Bánk Leventével beszéltünk arról, hogy a Fidesz ezúttal gazdasági kérdésekben kezdeményez nemzeti konzultációt. Megbeszéltük azt is, hogy az albánok az Olaszországból érkező migránsokat befogadják, de a Németországból érkezőket, köszönik szépen, nem kérik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!