2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska

A magyar filmtörténelem legnézettebb alkotása a Mágnás Miska című filmvígjáték, musical. Annak idején kilenc és fél millióan látták az operettből lett filmet. Szélesvásznú történelem című műsorunkban Oszvald Marikával és Szolnoki Tiborral lestünk be a kulisszák mögé.

  • Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska

Szirmai Albert operettjét Fényes Szabolcs dolgozta át filmre és Keleti Márton készített belőle egy fekete-fehér zenés vígjátékot, amelyet 1949-ben mutattak be Gábor Miklós és Mészáros Ági főszereplésével.

1992-ben az Operett Színházban Oszvald Marika és Szolnoki Tibor főszereplésével játszották a Mágnás Miskát. Emlékeiket velünk is megosztották. Amiként Voith Ági színésznő is, aki a főszereplő Mészáros Ági lányaként egészen közeli élményeket szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.
Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!