2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Svenk

Svenk: Ki kap életműdíjat az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon? + videó

Ebben az adásban a hamarosan kezdődő Magyar Mozgókép Fesztivál, egy új magyar film forgatása a befejezéséhez közelít volt a téma. A műsorban megszólalt Gulyás Buda, Balázs Béla-díjas operatőr, számos népszerű, magyar film alkotója. Svenk: Ki kap életműdíjat az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon? + videó
Svenk: Magyar Mozgókép Fesztivál + videó

Svenk: Magyar Mozgókép Fesztivál + videó

A Svenk adásában a magyar hazai filmes élet legnagyobb mustrájáról, a Magyar Mozgókép Fesztiválról is szó lesz. De Selmeczi György zeneszerző is elmondta nekünk, hogy mit gondol a 70-es, 80-as évek magyar filmjeiről, és miért hálás, hogy ezekben részt vehetett. 2024. május 11.
Svenk: Díjat nyert egy magyar filmalkotás + videó

Svenk: Díjat nyert egy magyar filmalkotás + videó

A Svenk mai adásában a Magyar Film Napja, egy díjnyertes magyar alkotás lesz a téma. 2024. május 04.
Svenk: A S.E.R.E.G. + videó

Svenk: A S.E.R.E.G. + videó

Miért szeretik annyira az emberek – immár a magyarok is – a sorozatokat? A témáról Kenderessy Szabolcsot, a Sorozatwiki.hu főszerkesztőjét kérdeztük a Svenkben. 2024. április 27.
Svenk - Exkluzív felvételek készülő új magyar filmekről + videó

Svenk - Exkluzív felvételek készülő új magyar filmekről + videó

Egy kalandos balatoni nyár történetét meséli el a „Hogyan tudnék élni nélküled?” című új magyar film, amelyben felhangzanak Demjén Ferenc örök érvényű slágerei. Stábunk a forgatáson járt. 2024. április 20.
Svenk – Fiatal színészek mesélnek a Most vagy soha! kulisszatitkairól + videó

Svenk – Fiatal színészek mesélnek a Most vagy soha! kulisszatitkairól + videó

A Svenk legfrissebb adásában a Most vagy soha! film főbb szereplői, Mosolygó Sára, Fehér Tibor és Berettyán Nándor mesél a forgatáson átélt élményeikről, tapasztalataikról és persze néhány kulisszatitokról. Műsorvezető: Zavaros Eszter. 2024. április 13.
Svenk: Kék pelikán + videó

Svenk: Kék pelikán + videó

A Svenk legfrissebb adásában az áprilisban debütáló Kék pelikán című egész estés, új magyar animációs filmről beszélgettek az alkotókkal. 2024. április 06.
Svenk: Animációs film mutatja be, hogy milyen volt 90-es években az utazás + videó

Svenk: Animációs film mutatja be, hogy milyen volt 90-es években az utazás + videó

A Zavaros Eszter által vezetett műsor mostani adásában az április elején debütáló Kék pelikán című egész estés, új magyar animációs filmről és a Most vagy soha! című produkció sikeréről volt szó. 2024. március 30.
Svenk: S.E.R.E.G. + videó

Svenk: S.E.R.E.G. + videó

Egy új magyar televíziós sorozat van a láthatáron. A S.E.R.E.G. című alkotásról a rendezővel, Dombrovszky Lindával beszélgettünk a Svenk legfrissebb adásában. 2024. március 23.
Svenk: Ilyen izgalmas volt a Most vagy soha! premierje + videó

Svenk: Ilyen izgalmas volt a Most vagy soha! premierje + videó

A Svenk ebben az adásában a Most vagy soha! premierjén történtekről számol be Zavaros Eszter és a stáb, de megszólal a műsorban a Semmelweis című film jelmeztervezője, illetve Trill Zsolt színművész az utóbbi évek magyar filmjeinek akciójeleneteiről is beszél. 2024. március 16.

Svenk: Kojot négy lelke + videó

A Svenk legfrissebb adásában szó lesz két új dokumentumfilmről, a Most vagy soha! című nagyjátékfilm VFX technikájáról és természeten a közeledő Oscar-díjátadó magyar vonatkozásait is megismerhetjük. 2024. március 09.

Svenk: Közeleg a Most vagy soha! premierje + videó

Március 14-én robban be a mozikba az év legjobban várt történelmi kalandfilmje, egy új animációs film szintén premierre vár. Ismét a legizgalmasabb híreket hozta el a Svenk stábja. Műsorvezető: Zavaros Eszter. 2024. március 02.

Svenk - 110 éves a magyar animáció + videó

A Svenk mostani adásában a magyar animáció története mellett téma lesz a Most vagy soha című film jelmezkavalkádja és egy gőzerővel készülő új magyar filmsorozat. 2024. február 24.

Svenk: Szendrey Júlia szerepében Mosolygó Sára + videó

Alig egy hónap múlva mindenki megismerheti Petőfi Sándor és a márciusi ifjak történetét. Március 14-én mutatják be a mozik, a Most vagy soha! című kalandfilmet. Most bemutatjuk azt a színésznőt, aki Szendrey Júliát alakítja. 2024. február 17.

Svenk: Most vagy soha! + videó

Nem volt még példa a magyar filmgyártásban olyan nagyszabású produkcióra, mint a Most vagy soha! magyar történelmi kalandfilm. A Svenk adásában Rákay Philip forgatókönyvíróval, az alkotás kreatív producerével beszélgettek. 2024. február 10.

Svenk: Célegyenesben a Most vagy soha!

Az év legjobban várt romantikus kalandfilmje, a márciusi ifjak története, a Most vagy soha! hamarosan elérhető lesz a mozikban. A film munkaideje öt éven át tartott, többek között erről is beszélt adásunkban a rendező, Lóth Balázs, aki azt mondja egy elképesztő utazás végén járnak. 2024. február 03.

Svenk: A világ eredete + videó

Befejezte a forgatást a magyarországi helyszíneken Nagy Borbála. Első nagyjátékfilmje A világ eredete, három 40 körüli nőt helyez a középpontba, mindhárman Európa különböző nagyvárosaiban élnek és mind a hárman döntés előtt állnak. A Svenkben az egyik főszereplővel, Sipos Verával beszélgettünk. 2024. január 27.

Svenk: Kimagasló elismerés a magyar animációs szakmának + videó

Mai adásunkban szó lesz arról, hogy leforgatta első nagy játékfilmjét Nagy Borbála, a Semmelweis továbbra is rekordnézettséggel megy a mozikban, illetve kimagasló elismerést kapott a magyar animációs szakma. 2024. január 20.

Svenk: Megjelent a Most vagy soha! előzetese + videó

Átlépte a 200 ezredik nézőjét a Semmelweis, ezzel az elmúlt öt év legnézettebb magyar filmje lett. A Most vagy soha! előzetese bővelkedik akciójelenetekben. Ismét a legújabb filmes híreket foglaltuk össze a Svenkben. Műsorvezető: Zavaros Eszter. 2024. január 13.

Svenk: A Hadik, A nemzet aranyai és a Semmelweis rekordszámú nézőt vonzottak a mozikba + videó

A Svenk első idei adásában a 2023-as év magyar filmes sikereit mutatják be és beszámolnak egy különleges moziélményről is. 2024. január 06.

Svenk: A karácsony családi mesefilmje + videó

A karácsonyi időszak alkalmából igazi ünnepi filmalkotásokat kínálunk mozis magazinműsorunkban. Műsorvezető: Zavaros Eszter. 2023. december 23.

Svenk: Nézői rekordokat dönt a Semmelweis-film + videó

Új családi animációs film érkezik a mozikba, a Kojot négy lelke meghódíthatja Amerikát, a Semmelweis nézői rekordokat dönt. Zavaros Eszter a Svenk adásában ezekről is beszámolt. 2023. december 16.

Svenk: Berobbant a mozikba a Semmelweis + videó

Már több tízezren nézték meg a mozikban a Semmelweis című filmet, amely külföldön is sikernek örvend. 2023. december 09.

Svenk: Bemutatták a Semmelweis című filmet + videó

A Semmelweis című film bemutatóján járt a Svenk stábja, ahol a két főszereplővel, Nagy Katica és Vecsei H. Miklós színművészekkel beszélgettek. 2023. december 02.

Svenk: Hamarosan a mozikban a Semmelweis című film + videó

Hamarosan a mozikban a Semmelweis című film, érkezik a Ma Este Gyilkolunknak az előzetese és folytattuk portrésorozatunkat egy ifjú színész bemutatásával. Ismét a legújabb és legérdekesebb történéseket hoztuk el. Műsorvezető: Zavaros Eszter. 2023. november 25.

Svenk: Újabb magyar filmek érkeztek meg a mozikba

Debütált a mozikban a Mesterjátszma és a Magasmentés című magyar filmek, a Svenk stábja pedig ezúttal is betekintett a kulisszák mögé. 2023. november 18.

Svenk: A Puskás Öcsi és barátai animációs kalandsorozat elérhető a Filmión

Újabb magyar filmpremierről, egy filmplakát kiállításról és Puskás Öcsiről is szó lesz a Svenk legújabb adásában. Műsorvezető: Zavaros Eszter. 2023. november 11.

Svenk: Elfogy a levegő

Az Elfogy a levegő című magyar film főszereplőjével és a Cinemira alapítójával beszélgettünk. 2023. november 04.

Svenk: A Cicaverzum alkotóival beszélgettünk

Két új film (Cicaverzum, Mellékszereplők) már megtalálható a mozikban és újabb alkotásokkal bővült a Filmio. Ezekről is szó volt a Svenk legújabb adásában. Műsorvezető: Zavaros Eszter. 2023. október 28.

Legfrissebb hírek

Valószínűleg nagyon nagy volt az ütközés + videó

Valószínűleg nagyon nagy volt az ütközés + videó

Verőcei hajósbaleset. Ketten biztossan életüket vesztették, amikor egy motorcsónak egy szállodahajóval ütközött. Mi vezethetett a tragédiához? Tóth Mihály, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője úgy fogalmazott a HírTV stúdiójában, hogy a motorcsónak nagyon nagy sebességgel ütközhetett neki valaminek. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!