2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Sajtóklub: Vígjátéki díszletekkel halad Karácsony Gergely "zöld folyó show-ja"

Hír TV

2019. szeptember 23., hétfő 21:55

A szokott felállásban Bencsik András a Magyar Demokrata főszerkesztője, Huth Gergely a Pestisrácok.hu főszerkesztője és Szentesi Zöldi László a Magyar Demokrata főmunkatársa voltak a Sajtóklub adásában Bayer Zsolt műsorvezető vendégei. A Hír TV stúdiójában a három neves publicista különféle témák kapcsán mondta el a véleményét. Milyen veszélyeket rejt egy filmforgatás, egy őrbódé és néhány cirill betű egy ellenzéki politikusnak? Karácsony Gergely már biztosan tudja a választ. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt zöldfolyosót álmodott Budapestre, a részleteket nem osztotta meg immáron rendszeresnek mondható programbemutatóján. A Sajtóklubban szó volt Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az ellenzéki orgánumok sajátos címadási stílusáról is.

Az adás egy szomorú hírrel kezdődött: 86 éves korában elhunyt Sára Sándor Kossuth-díjas filmoperatőr, a Nemzet Művésze, aki a Szindbád film operatőreként, de dokumentumfilmesként, filmrendezőként is beírta magát az egyetemes magyar filmtörténet nagyjai közé.

A nagy filmesre való visszaemlékezések után a három újságírót a felvetett téma visszazökkentette a politika és a közélet hazai világába. Huth Gergely vette elő az Élet és Irodalom nevű hetilapot, amelytől, mint mondták „ma már százszor különb balliberális lapok is vannak”, annak kapcsán, hogy Paul Lendvay újságíró díjak lesznek hamarosan, amiket a díj névadója személyesen fog átadni.

„Ő biztosít rá a nyugdíjából 1000 euró díjazást”

– hangzott el a műsorban.

"Ezekért az euró-fityingekért nem más hajolt le az elmúlt években (…) mint Rádi Antónia, Tódor János, Balavány György és sokan mások úgy gondolták, hogy nekik nagyon fontos ettől az ÁVH-s figurától, aki minden bizonnyal kint Bécsben sem került túlságosan messzire a magyar állampárttól. Az ÁVH-iskolában kezdte, ugye ezt ma már pontosan tudjuk”

– mondta Huth Gergely, aki szerint az a megdöbbentő, hogy egy öreg kommunista besúgóról elnevezett díj kapcsán azok kapálódznak az ezer eurónyi díjért, akik folyamatosan a demokráciából meg a sajtószabadságról oktatják ki a jobboldali orgánumokat.

Az adás folytatásában Karácsony Gergely főpolgármesteri ambíciói kapcsán kezdtek el sziporkázni a vendégek.

„Mert ’Karigeri’ – ha Thomas Mannak igaz a volt és mélységes mély a múltnak kútja –, akkor a ’hülyeség kútja is mélységesen mély’: Egyedül Karácsony Gergely tudja minden stációját megjárni”

– fogalmazott a műsorvezető, és felolvasta Karácsony minapi sajtótájékoztatójának részleteit, amelyekben a Nagy Októberi Óbudai Felszabadulást helyezte kilátásba, egy az ellenzék főpolgármester-jelöltje által elbontásra ítélt sorompó révén, amelyről nagyon gyorsan kiderült, nem a szigetre kilátogatók ellen van, hanem csak egy készülő film kelléke, azóta már el is bontották.

„Volt egy cirill betűs bejárat, kínos az ügy. Összegezzük azért, mert nagyon nehéz lesz itt komolynak maradni. Most Budapest főpolgármesterének egy éppen olyan fazon akar lenni, aki nem tud egy telekspekulációt egy filmforgatástól megkülönböztetni. Alapvető budapesti közterületekről nemhogy azt sem tudja melyik kerületben van, hanem azt sem, hogy létezik”

– reagált a tragikomikus esetre Szentesi Zöldi László.

A stúdióban ülők azon is derültek, hogy Karácsony az Örs Vezér tér sürgős felújításáért is szót emelt, mígnem valaki meg nem súgta neki, hogy ez a tér is speciel Zuglóhoz tartozik, tehát saját maga ellen kampányolt éppen. Ettől már csak az volt meglepőbb, hogy a történetet tudta fokozni is az ellenzék szépreményű főpolgármester jelöltje. A Margit-szigettől a Hajógyári-szigetig akarna „zöld folyosót” létrehozni majd, amennyiben ő lesz Budapest főpolgármestere.

„Nádassal beültetik a Dunát”

– vélekedett Bencsik András, mire a  vendégek hangos nevetésbe törtek ki.

„Karácsony Gergely – látjuk rajta – sík hülye. Egyszerűen alap dolgokat nem tud behúzni a kampányba”

– tette hozzá a Magyar Demokrata főmunkatársa.

Hír TV