2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Vérlázító a szélsőliberális eszmék terjesztése az iskolákban + videó

A 444.hu egyik aktuálpolitikai filmjét vetítették le fizikaórán a Budapesti Piarista Gimnáziumban. Előtte néhány nappal a Szent Imre Gimnáziumban tanulóinak Molnár Áron noÁr tartott előadást. A témáról a Sajtóklub vendégei is elmondták véleményüket.

  • Sajtóklub: Vérlázító a szélsőliberális eszmék terjesztése az iskolákban + videó

A személtetés céljából el tudnám képzelni, hogy mondjuk egy egyházi iskola azt mondja a tanár, hogy mutatok nektek egy élő liberálist, de mondjuk én azt ketrecbe tenném. Úgy el tudom fogadni, hogy betolnak kerekekkel egy ketrecet és van benne egy liberális. Nem szabad piszkálni gyerekek, ne is etessétek, ez itt egy liberális. Ez rendben van, én ezért nem tiltakoznék - jelentette ki a Sajtóklubban Bencsik András. 

Néző László, a Magyar Nemzet főszerkesztője úgy fogalmazott,

egy Molnár Áront még ketrecben sem engedne be a diákok közé, mert - tette hozzá - már a látvány maga veszélyes, különösen, ha kinyitja a száját.

Úgy látja, lehet az iskolában politikáról beszélgetni, de nem pártpolitikai szempontok alapján, úgy nem szabad befolyásolni a diákokat, hogy ellenzékivé nevelik őket. 

Lehet van diák, aki ellenzéki, van aki kormánypárti, konzervatív, vagy liberális, de egy tanárnak nem dolga befolyásolni ilyen módon őket, beszélgetni lehet velük, de fizikaórán ennek semmi helye nincsen

- szögezte le. 

Bayer Zsolt szerint egy egyházi iskola szellemisége nem egyeztethető össze Molnár Áronnal, sőt - jegyezte meg -

Molnár Áron jelenléte egy állami iskolában is vérlázító. 

Csak beszélni kellene az Alternatív Közgazdasági Gimnázium igazgatójával, hogy egy Sajtóklubot vetítsenek le ott, valamelyik órán (...) mi lenne abból? - tette fel a kérdést Gajdics Ottó. 

További témáink: 

  • Több száz millióra bünteti az ÁSZ az ellenzéki pártokat
  • David Pressman megint beleszállt Magyarországba
  • Az Európai Bizottságban a Pfizer-beszerzéseket a korrupció gyanúja lengte körbe
  • A népirtást mentegették amerikai egyetemek vezetői

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!