2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 13:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Ismét megjelent az népi-urbánus ellentét Magyarországon

Sajtóklub a mögöttünk hagyott önkormányzati választásról. Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa és Huth Gergely, a PestiScrácok főszerkesztője egyrészt beszél arról, hogy az egész kudarcot rá lehet- e lőcsőlni egyetlenegy emberre, másrészt pedig arról is, hogy mi volt az a lélektani ügy, ami miatt most sokan úgy érezték, hogy büntetni kell a Fidesz-KDNP szövetséget. Műsorvezető: Bayer Zsolt.

Volt egy 1 millió 800 ezer Fideszre leadott szavazat, volt 1 millió 350 ezer ellenzékre leadott szavazat, ami azt a végeredményt hozta, hogy Budapestet elveszítette a Fidesz-KDNP, a vidéket pedig – néhány fájó nagyváros kivételével – a kormánypártok megtartották. Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője szerint az ellenzék Budapesten átvette az „egy a tábor, egy zászló” jelszót és képesek voltak egy szín alatt versenyezni. A Magyar Demokrata főszerkesztője kiemelte, amíg vidéken a 60 százalékot közelíti a jobboldal támogatottsága, addig Budapesten majdnem fordított az arány, így be volt programozva a vereség a fővárosban, csak a mértéke volt kérdéses.

Az újságíró úgy véli, ismét megjelent az népi-urbánus ellentét Magyarországon, de jobboldal és baloldal színezetben. Miként Ausztriában a jobboldal a kistelepülések, a kisvárosok népét öleli fel, a baloldal pedig a nagyvárosi multikulturális réteget jeleníti meg.

Csatlakozva Bencsik András gondolataihoz Szentesi Zöldi László hangsúlyozta, a vezető erő továbbra is a Fidesz-KDNP, ugyanakkor a vereség pszichéje ott van a kormánypárti oldalon. A Magyar Demokrata főmunkatársa döntőnek tartja, hogy a kampány utolsó hetét az ellenzék tudta tematizálni, hiszen mindenhol a Borkai-ügyről lehetett hallani, még véletlenül sem a Wittinghoff vagy a Gajda-Lackner botrány keringett közszájon.

Wittinghoff Tamást ugyanazokért a szexuális bűnökért, amelyeket Borkai Zsolt elkövetett, Budaörs népe pajzsra emelte, ami azt jelenti, hogy nem erkölcsi indíttatásból szavaztak az emberek, hanem feltüzelték a társadalomnak azt a rétegét, aki csak ösztönből és gyomorral tud szavazni (…) A Borkai-ügy nagyon sokat ártott a jobboldalon, rettenetes sebeket ütött

– hívta fel rá figyelmet Szentesi Zöldi László.

Huth Gergely is úgy látja, az, hogy így alakultak az önkormányzati választások eredményei, abban nagy szerepe van annak, hogy – mint fogalmazott – „Borkai Zsolt fehér valaga bevillant a képbe”.

Kár ezt szebben mondani és szépíteni (…) Borkaival nyilván elszámol majd a párt a napokban és elválnak majd az útjaik. Ezt túl lehet élni. Most Karácsony Gergely örül, de nagyon sok vita lesz, már szinte ma látni, ahogy a csatornanyílásokból a szenny előbukik és ellepi a várost a csőcselék, ahogy jönnek a lumpenek, jönnek a drogosok, mostantól senki nem állhatja útjukat, hiszen ők maguk vannak kormányon

– fejtette ki véleményét a PestiScrácok főszerkesztője.

Bayer Zsolt szerint nem szabad úgy tenni, mintha Borkai Zsolton ment volna el az egész választás. A műsorvezető kulcsfontosságúnak tarja annak vizsgálatát, hogy 2018 áprilisa, a kétharmados fideszes győzelem óta eltelt időszakban most miért gondolták úgy a választók, hogy büntetni kell a Fidesz-KDNP szövetséget.

Teljes adás:

Hír Tv

 

További epizódok

Sajtóklub: Az ellenzéki politikusaink idegen érdekeket szolgának

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt. 2021. november 29.

Sajtóklub: Lesz-e következménye a Városháza-ügynek?

Kinek állt érdekében az egész Városháza-ügy kirobbantása? Ki szivárogtathatta ki a felvételeket és miért? S, egyáltalán, kinek állhat érdekében Karácsony Gergely tönkretétele? Belülről próbálják a Karácsony-féle bagázst szétrobbantani? Miért olyan nagy az ellenzéki pártok hallgatása? 2021. november 22.

Sajtóklub: Orbán Viktor a legmesszebbre látó politikus egész Európában

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt 2021. november 15.

Legfrisebb híreink

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!