2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Sajtóklub: Hol kezdődik Európa és vajon meddig tart?

Hír TV

2019. május 13., hétfő 22:00

Nem függesztették fel a szocialista Czeglédy Csaba mentelmi jogát. A felfüggesztéshez a Nemzeti Választási Bizottság kétharmadának voksa kellett volna, de az ellenzéki pártok delegáltjai nemmel szavaztak. "Vérlázító" - így kommentálta az esetet a műsorvezető. Huth Gergely Pestisrácok.hu főszerkesztője, Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa, és Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője elmondták a véleményüket a küszöbön álló Orbán-Trump találkozóról is.

A hétfőn esedékes Orbán-Trump találkozóról a 444.hu és “az összes többi” már jó előre megírta, hogy „Donald Trump majd nagyon le fogja szúrni Orbánt, elsősorban a kínai és az orosz kapcsolatok miatt” – kezdte a műsor első témáját Bayer Zsolt műsorvezető.

„Történelmi jelentőségű találkozó zajlik, és örüljünk neki, hogy erre sor került” – húzta alá Szentesi Zöldi László, aki szerint életszerűtlen azt feltételezni, hogy a magyar haderőfejlesztés tükrében a stratégiai partnertől vásárolni szándékozó magyar kormányfőt bármiféle oda nem illő „leteremtés” érné az amerikai elnök részéről.   

"Az ilyen volumenű találkozóknak van egy publikus és egy nem publikus része. Egyet biztosan tudunk: az nem lesz, amit a liberálisok szeretnének" – emelte ki Bencsik István.  

Az osztrák ÖVP párt óriásplakátján hirdeti, hogy "Európa itt kezdődik Ausztriában". A felvetésre reagálva Szentesi Z. László tömören csak annyit válaszolt: "nekem csak egy kérdésem van: Szófiában vagy Bécsben van-e több muszlim?" Huth Gergely úgy fogalmazott, hogy az osztrákoknak "V4 komplexusuk van".  

Az EP-választások hajrájában szóba került többek között az is, hogy miközben Manfred Weber a korrupció ellen hirdet kíméletlen küzdelmet, ugyanakkor nemrégiben kiderült: saját szülőfalujának családi házát bérelte ki irodának, és 125 millió forintnak megfelelő eurót sikerült "elsíbolnia". 

"Sargentini biztosan nem indít vizsgálatot, a külföldi újságok pedig próbálják elsikálni, tovább lépünk, nincs itt semmi látnivaló" - mondta a Sajtóklubban Huth Gergely.

Bencsik András pedig azt mondta, ideje, hogy végre tisztességes vezetője legyen Európának. 

"Van egy alkoholista, aztán egy kis lopós, aki saját házát bérelte ki, hogy egy kis pénzhez jusson. Ez az Európai Unió? Erre vágytunk? Erről álmodoztunk? Ez hozza el a békét? Nem lehetne, hogy végre egy tisztességes, tökös, vagány politikus legyen ennek a földrésznek az első embere?" - tette fel a kérdést a Sajtóklubban Bencsik András.

Hír TV