2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Sajtóklub: Fel kell lázadnunk azért, hogy az asszonyt asszonynak nevezhessük

Hír TV

2021. január 4., hétfő 21:53

A Hír TV első 2021-es Sajtóklubjában Bayer Zsolt többek között arról beszélgetett vendégeivel, Néző Lászlóval, Gajdics Ottóval és Bencsik Andrással, hogy az ellenzék már masszív vergődéssel indította az új évet.

Bayer Zsolt azzal vezette fel a műsor első témáját, hogy felidézte Bősz Anett, Szél Bernadett és Szabó Tímea vergődését, amelyet azután izzítottak be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Karikó Katalin kutatót, aki oroszlánrészt vállalt a vakcina megalkotásában, nagyszerű asszonyságnak nevezte. Az ellenzéki képviselők pedig ezt a megnevezést egyenesen vérlázítónak és elfogadhatatlannak nevezték, és nem győzték hangoztatni, hogy ezzel a kormányfő lenézi a nőket.

Néző László szerint erre nem lehet mit mondani,

próbálja az ellenzék is az Amerikából jött identitáspolitikákat meghonosítani, de itt Magyarországon ennek egyelőre kevés az esélye.

A Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője ennek kapcsán kitért arra, hogy az amerikai kongresszusban most előkészítés alatt áll egy olyan törvénytervezet, amely arról szól, hogy a jövőben nem lehet majd az apa, anya, fiú, lány, fiúunoka, lányunoka kifejezéseket használni a kongresszusban és az iratokban, helyette a szülő, nagyszülő és testvérfogalmak lesznek a helyesek.  (… ) Majd Néző arról beszélt, hogy

egyre nagyobb kavar van a fejekben a nemiség kérdését illetően, és azt a kérdést tette fel, hogy ezek után kíváncsi lenne arra, hogy a Bősz-Szél-Szabó triumvirátus magát miként határozza meg.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte az említett képviselők most azt hiszik, hogy rádöbbentek arra, hogy Orbán Viktor mit gondol a nőkről. De a megnyilvánulásuk nem erről szól, hanem pont ellenkezőleg: ezzel azt mutatják meg, hogy mennyire üresfejűek és milyen ökörségeket gondolnak akár saját magukról is – szögezte le Gajdics.

A főszerkesztő arra is kitért, hogy

a politikai küzdelmek első körben mindig egy óriási nyelvi háború. Meg akarják szabni, hogy miről beszélgessünk és azt is, hogy hogyan: mit értsünk a fogalmak alatt, melyiket használhatjuk, melyiket nem.

Gajdics Ottó ezután hangsúlyozta, hogy a lázadásoknak a java ez ellen kell hogy szóljon 2021-ben.

Lázadjunk fel ez ellen, hogy az asszonyt asszonynak, a lányt lánynak, a fiút fiúnak lehessen nevezni

– hangzott el.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője ezek után azt jegyezte meg, hogy vélhetően az atya-fiú- szentlélek hármasságot is megtámadják majd, hiszen micsoda dolog az már, hogy az isteni minőségben is megjelenik a hímnemű minőség –

A műsor második felében többek között azzal is foglalkoztak, hogy az ellenzék miként is köszöntötte az új évet, élükön az RTL Klubbal, amely nem volt hajlandó leadni a köztársasági elnök beszédét idén sem.

Teljes adás:

Hír TV