2019. november 14.,
csütörtök, Aliz napja

Sajtóklub: Európa az utolsó órában van

Hír TV

2019. április 22., hétfő 22:00

A Notre-Dame-i tűzvész az utolsó figyelmeztetés volt. Jel arra, hogy nem mehet így tovább. Az európai embernek változtatni kell, különben bűnhődni fog a bűneiért, ahogy azt Dosztojevszkij is megírta - hangzott el a Hír TV Sajtóklub című műsorában. Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa szerint nincsenek véletlenek, és amikor a húsvéti Nagyhét kezdetén leég a keresztény világ egyik jelképe, akkor nem lehet "csak" az anyagi és művészettörténeti károkról beszélni, mert a tragédia mögött sokkal mélyebb, lelki okok húzódnak.

Sokkal több szó esett a tragédiát elemző cikkekben fagerendákról és művészettörténeti szempontokról, mint a lényegről, amelyet Semjén Zsolt is megpróbált körülírni a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Azt a kérdést kell feltenni, hogy tetteinknek, gondolatainknak van-e bármiféle következménye az életben vagy nincs. A primitív magyarázat, amelyet a hazai baloldali sajtó egyöntetűen vall, hogy

van egy tűz, ami kiüt egy templomban, leég a tetőszerkezet, aztán majd felépítjük és minden megy tovább”.

De az élet ismeretében, az élet tanulságainak összegzésekor a bölcs válasz az, hogy semmi nem történik a világon véletlenül.

Ha a nagyhét első napján Franciaországban Európa szimbóluma a Notre-Dame félig meddig megsemmisül vagy jóvátehetetlen károkat szenved, akkor az az európai ember rossz gondolatainak, rossz cselekedeteinek a visszahatása.

Ha húsvét idején nem valljuk meg a bűneinket és nem hiszünk abban, hogy Európa ki tud kecmeregni abból a lelki válságból, amelyre isteni jelként most pecsétet kaptunk, akkor el fogunk veszni.

Hír TV