2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Sajtóklub

Sajtóklub: Európa az utolsó órában van

A Notre-Dame-i tűzvész az utolsó figyelmeztetés volt. Jel arra, hogy nem mehet így tovább. Az európai embernek változtatni kell, különben bűnhődni fog a bűneiért, ahogy azt Dosztojevszkij is megírta - hangzott el a Hír TV Sajtóklub című műsorában. Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa szerint nincsenek véletlenek, és amikor a húsvéti Nagyhét kezdetén leég a keresztény világ egyik jelképe, akkor nem lehet "csak" az anyagi és művészettörténeti károkról beszélni, mert a tragédia mögött sokkal mélyebb, lelki okok húzódnak.

  • Sajtóklub: Európa az utolsó órában van

Sokkal több szó esett a tragédiát elemző cikkekben fagerendákról és művészettörténeti szempontokról, mint a lényegről, amelyet Semjén Zsolt is megpróbált körülírni a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Azt a kérdést kell feltenni, hogy tetteinknek, gondolatainknak van-e bármiféle következménye az életben vagy nincs. A primitív magyarázat, amelyet a hazai baloldali sajtó egyöntetűen vall, hogy

van egy tűz, ami kiüt egy templomban, leég a tetőszerkezet, aztán majd felépítjük és minden megy tovább”.

De az élet ismeretében, az élet tanulságainak összegzésekor a bölcs válasz az, hogy semmi nem történik a világon véletlenül.

Ha a nagyhét első napján Franciaországban Európa szimbóluma a Notre-Dame félig meddig megsemmisül vagy jóvátehetetlen károkat szenved, akkor az az európai ember rossz gondolatainak, rossz cselekedeteinek a visszahatása.

Ha húsvét idején nem valljuk meg a bűneinket és nem hiszünk abban, hogy Európa ki tud kecmeregni abból a lelki válságból, amelyre isteni jelként most pecsétet kaptunk, akkor el fogunk veszni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!