2021. 12. 01. Szerda Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Bűnös nép lettünk a Nyugat szemében

A Hír TV eheti Sajtóklubjában Gajdics Ottó, Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László többek között arra is igyekezett választ találni, hogy a hétvégén pontosan miért törtek ki zavargások Franciaországban. De a sajtószabadság kérdéseit is feszegették Demeter Szilárd publicisztikája kapcsán.

Gajdics Ottó a műsor első témájaként a sajtószabadság kérdését hozta elő. Ahogy fogalmazott, „ezt a hétvégén a libernyákok jól körülhatárolták”. Ugyanis – talán a magyar sajtótörténetében egyedülálló módon – Demeter Szilárd visszavonta egy publicisztikáját. Azonban itt még nem állt meg a történet, hiszen a politikai hiénák a véleménycikk felelősségét rátolták a magyar miniszterelnökre, Orbán Viktorra.

Sőt egészen odáig jutottak a balliberális megmondóemberek, hogyha a kormányfő ezek után megtűri Demetert a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) élén, akkor Orbán Viktor is arra a sorsra predesztinált, mint amire ők Demeter Szilárdot szánják

 - hangsúlyozta.

A PIM vezetőjét azzal vádolják, hogy relativizálta a holokausztot, mivel arról írt publicisztikájában, hogyha Európába beeresztik az antiszemita muszlim tömegeket, akkor annak súlyos következményei lesznek - magyarázta a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője.  

Bencsik András egyetértett Demeter Szilárddal abban, hogy erre a folyamatra figyelni kell, hiszen

bűnös népek lettünk a lengyelekkel a Nyugat szemében, mi lettünk „Kelet-Európa zsidói”, és emiatt akarják ránk ereszteni a migránsok tömegeit büntetésként.

Ezt a gondolatmenetet reagálta több zsidószervezet is túl a Magyar Demokrata főszerkesztője szerint. Bencsik András azt is megjegyezte a történtek kapcsán, hogy kár volt visszavonnia Demeter Szilárdnak ezt az írását. „Óvodás” színvonal az, hogy kihez hasonlíthatjuk magunkat.

A közös pont az, hogy szeretjük ezt az országot, szeretjük a függetlenséget, és szeretnénk magunkat annak megőrizni, akik vagyunk, a keresztények kereszténynek, a zsidók zsidóknak. Tehát Demeter Szilárd nem bántani, hanem védeni akart

– emelte ki Bencsik András.

Bencsik Gábor a történtek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy ebből az esetből az a Karácsony Gergely akar világbotrányt kavarni, aki az októberi borsodi időközi választáson annak a Bíró Lászlónak kampányolt, akinek papírja van arról, hogy antiszemita. Az újságíró szerint

a cikk körül keltett hisztéria egy műbalhé, amelyből az ellenzék hasznot szeretett volna húzni.

Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője leszögezte, hogy a maga részéről nem fogalmazott volna így. Néző szerint talán Demeter Szilárd sem mérte fel, hogy milyen következményei lesznek az írásának. A főszerkesztő viszont elismerte, hogy a publicisztikában foglaltakban van igazság. Néző László arra is felhívta a figyelmet, hogy érdekesnek találja azt is, hogy míg most a Mazsihisz teljes erővel beleállt Demeter Szilárd írásába, addig mélyen hallgatott, mikor az ellenzék felsorakozott a nyíltan antiszemita Bíró László mögött.

Az nem antiszemitizmus, hogy baloldali pártok olyanokkal borulnak össze, akik nemrég még a holokausztot „holokamunak” hívták, és azt sem tagadták, hogy gyűlölik a cigányokat

– tette fel a kérdést a főszerkesztő.

A műsor hátralévő részében Gajdics Ottó vendégeivel többek között arról beszélgetett, hogy pontosan mi is történt a hétvégén Párizsban és több francia nagyvárosban, és arra a kérdésre igyekeztek választ adni, hogy Franciaország a morális összeomlás felé halad-e.

Teljes adás:

Hí TV

További epizódok

Sajtóklub: Az ellenzéki politikusaink idegen érdekeket szolgának

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt. 2021. november 29.

Sajtóklub: Lesz-e következménye a Városháza-ügynek?

Kinek állt érdekében az egész Városháza-ügy kirobbantása? Ki szivárogtathatta ki a felvételeket és miért? S, egyáltalán, kinek állhat érdekében Karácsony Gergely tönkretétele? Belülről próbálják a Karácsony-féle bagázst szétrobbantani? Miért olyan nagy az ellenzéki pártok hallgatása? 2021. november 22.

Sajtóklub: Orbán Viktor a legmesszebbre látó politikus egész Európában

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt 2021. november 15.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!