2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Sajtóklub: Az Index nem talált megoldást, ezért politikai síkra tolták a felelősséget

2020. július 27., hétfő 21:55

A Sajtóklub eheti adásában az Index körüli botrányról volt szó.

„Az Index megszűnt, pontosan úgy, ahogy a Soros egyetem, a CEU megszűnt… Vagyis zavartalanul működik tovább. Ugyanúgy ott vannak a hírek. A világon semmi sem változott, csak elindult egy tömeghisztéria”

- mondta Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

„Igyekeztem mindent elolvasni a hétvégén, hogy megértem, hogy mi zajlik előttünk, de nem sikerült. Ami az én szubjektív olvasatomban kihámozható abból a sok hablatyból, amit az Indexszel kapcsolatban mostanában világra szültek, abból számomra az derül ki, hogy érzékeltek egy üzleti krach-ot, egy összeomlást, ami még nem következett be, de egyre inkább látszott, hogy nem jönnek a bevételek, a kiadások pedig egyre csak nőnek. Mivel nem találták meg a gyógyírt erre a közeledő üzleti összeomlásra, ezért az egészet áttolták politikai síkra és ha már összeomlás lesz, akkor tegyünk gyorsan úgy, mintha az a diktatórikus, illiberális Orbán Viktor bűne lenne…”

- fogalmazott Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„Ezek a gyerekek már fuldokolnak, mert ők azt gondolták magukról, hogy ők a világ legnagyszerűbb újságírói. Pótolhatatlan és felülmúlhatatlan érdemeik vannak és nélkülük megáll az élet Magyarországon. Miközben mára már az Index egy közepes, rosszul szerkesztett, rosszul megírt újság volt”

- vélekedett Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője.

Teljes adás:

HírTV