2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Sajtóklub: Ami Magyarországon történik, emberek ezreinek fogja a végén megmenteni az életét

Hír TV

2020. március 23., hétfő 21:55

Némiképp rendhagyó volt a mai Sajtóklub adása, hiszen Bayer Zsolt műsorvezető egyedül volt a stúdióban a koronavírus-járvány miatt, a vendégek, Huth Gergely, a pestisracok.hu főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője és Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője pedig Skype-on kapcsolódtak be a műsorba.

„Első témánk az egy egyszerű felirat, egy mondat, amit a Magyar Szocialista Párt honlapján lehetett tegnap olvasni. Sokáig nem tűnt fel nekik, hogy mi van odaírva. Dr. Tóth Bertalan jegyezte a mondatot, még egyszer hangsúlyozom Dr. a csávó. A mondat pedig úgy szól, hogy:  "Nem szavazzuk meg Orbán tejhatalmát!". Na gyerekek, mit szóltok a „tejhatalomhoz”? (…)”

-        kérdezte Bayer Zsolt.

„Én támogatom a „tejhatalmat”, mert nekem gyerekkoromból kedves emlékeim fűződnek az iskolatejhez. Nem is értem az MSZP-t, lehet, hogy laktózproblémáik vannak, emiatt igyanak szójatejet, ezt tudnám nekik javasolni.”

- válaszolta Bencsik András.

„Annyit, hogy azért ez nem egy olyan elírás, mint amikor az embernek elbotlik az ujja a klaviatúrán. Tehát, aki így írja, az valószínűleg így írta az elmúlt 40 évben is.”

– mondta el véleményét Huth Gergely.

„Arra gondoltam, hogy mire készülhetnek ezek, mit akarnak ezek vajon csinálni, amiben most majd ez a megszavazandó intézkedés gátolná őket? El nem tudom képzelni. Egyfolytában azon jár itt az eszünk, hogy a kötelességeinket hogyan tudnánk teljesíteni, soha meg nem fordult a fejünkben amióta a veszélyhelyzetet kihirdették, hogy mi lesz a jogainkkal, ezek meg egyfolytában ezen aggódnak.”

– felelte Gajdics Ottó.

„(..)Most már tudjuk kristálytisztán, ugye hétfő kora délután van, 99 százalékos bizonyossággal kijelenthetjük, hogy nem fogja ma az ellenzék a Parlamentben megszavazni a házszabálytól való eltérést, vagyis azt, hogy még a mai napon meg lehessen hosszabbítani ezt a helyzetet.”(…)

-        vezette fel a következő témát a műsorvezető.

„Ma Magyarországon pontosan olyan szigorú védekezés van, mint teszem azt: Olaszországban, csak még nem halt meg 5 vagy 6 ezer ember és remélhetőleg nem is halnak meg, úgyhogy azt tudom mondani, hogy minden józan ember érti: az, ami Magyarországon történik emberek ezreinek fogja a végén megmenteni az életét. Szégyellheti magát ez a politikai ellenzék, hogy a beteg, gonosz gondolataiknak rendelik alá honfitársaik ezreinek az életét.”

– fejtette ki véleményét Bencsik András.

Hír TV