2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand

Következik:

Vezércikk 03:00

Sajtóklub

Sajtóklub: “A Néppárt lassan egy transzvesztita, ami nagyon szeretné átoperálni magát szocialistává”

A Hír TV Sajtóklub című műsorában Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője, Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője voltak Bayer Zsolt vendégei, akik főleg Európa jövőjéről és a választásokat követő jellemtelen alkukról mondták el a vélményüket.

  • Sajtóklub: “A Néppárt lassan egy transzvesztita, ami nagyon szeretné átoperálni magát szocialistává”

A Hír TV Sajtóklub című műsorában Brüsszel ügyével indítottak, ahol Bayer Zsolt szerint „48 órája úgy tűnik mindenkinek elment a józan esze”, lévén Angela Merkel Frans Timmermans jelöltségét javasolta EB-elnöki pozícióra.

A műsorvezető szerint a „spitzenkandidat rendszert” is a németek találták ki, ezért a Néppárt – vesztve befolyásából, igaz – de mégiscsak a nyertes pozíciójában maradva „kinek akar megfelelni Merkel, hogy a rivális szocdemeknek odaadja a jelölés jogát” – húzta alá felvezetőjében a Sajtóklub narrátora.

„Ez pont olyan, mint hogyha 2018-ban megnyerte a választást a Fidesz, Orbán kiáll este, köszöni a szavazóknak a bizalmat, majd felkéri Gyurcsány Ferencet miniszterelnöknek. Nem értem. Mindenkinek rövidzárlat van? Lehet, hogy nagy a meleg…”

– vélekedett Bayer Zsolt.

„Amikor ennyire érthetetlen folyamatokat látok, akkor mindig az az érzésem, vagy inkább az a gondolatom támad, hogy valami ’suskus’ van a háttérben. Nem is kell itt túlságosan messzire menni. Hiszen, ha megnézzük Timmermans személyét, akkor ő egyértelműen Soros bábja. politikai aktivitása gyakorlatilag kimerült abban, az elmúlt időszakban is, hogy felmondta Soros leckéjét a nyílt társadalomról, meg az egyéb ilyen hülyeségekről. Először azt hitték, hogy Webert is be lehet majd állítani ebbe a sorba, de mivel ő képességeiben sem tud elérni oda, hogy fel tudná böfögni a leckét, így valószínűleg félretették, hogy legyen a másik”

– fejtette ki a Karc FM főszerkesztője, aki még hozzátette: pőre érdek van és azt tűzzel-vassal kell érvényesíteni.

„Mi a rosseb az érdek abban, hogy odaadjuk a rivális pártnak a – Merkel fejével gondolkodván – a jelölés jogát, meg a személyt?” – tette fel a kérdést a műsorvezető.

„Nekem néha az az érzésem, hogy a ’kis Manfred Weber’ csak söprögető volt. Igazából eleve Timmermansnak szánták a pozíciót. Hogy miért, én sem értem. Józan ésszel nem értelmezhető. Józan ésszel teljesen nyilvánvaló, a győztesnek kell megadni a lehetőséget, hogy állítson egy jelöltet”

– szögezte le Bencsik András, aki szerint „lemutyizták előre a végeredményt”, hisz a háttéralku nyilvánvaló, „ott kavarnak Soros szervezetei is”.

„A Néppárt lassan egy transzvesztita, ami nagyon szeretné átoperálni magát szocialistává”. Ebben a gyenge, balra húzó pozíciójában a Néppárton belül probléma a Fidesz, amely ragaszkodik a pártcsalád gyökereihez, a korábbi keresztény-konzervatív szellemiségéhez. „Nem vagyok optimista, de meg lehetne tartani a Néppártnak legalább egy részét az eredeti kereszténydemokrata vonalon” – fűzte hozzá a Demokrata főszerkesztője.

Huth Gergely úgy véli, a német kancellár ennyi erővel akár a kínai kommunista párttól, vagy a nem apartheid Dél-Afrikai Köztársaság kormányától is kölcsönözhetne vezetőt az Európai Unió élére.

„De hát ki mást javasolna a Néppárt, ha nem egy komcsit, ugye? Látni azért mi van a háttérben: megkötötték az aljas kis alkujukat, és nyilván mi – magyar jobboldaliak – voltunk a hülyék és a fasiszták, akik az egész EP-kampányban azt mondtuk. Kérem, itt átverés van: Manfred Weber nem azt az érdeket, értéket képviseli, amire annakidején a Néppárt kongresszusán a felhatalmazást kapta”

– jelentette ki a Pestisrácok.hu főszerkesztője. „Az európai választók pont erre a nagykoalíciós mutyira mondtak nemet” – szögezte le Huth Gergely.

Az adás folytatásában szó esett Orbán Viktornak az európai államfőkhöz címzett leveléről, az ellenzéki főpolgármester-jelöltek megmérettetéséről, a Földközi-tengeren az afrikai migránsokat önkényesen hajóztatókról, és Szanyi Tibor szocialista politikus ámokfutásáról is.  

Hír TV

 

 

 

 

 

További epizódok

Sajtóklub: Online TV elindítását jelentette be a Demokratikus Koalíció

Sajtóklub: Online TV elindítását jelentette be a Demokratikus Koalíció

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Néző László és Gajdics Ottó voltak. Műsorvezető: Bayer Zsolt. 2022. december 04.
Sajtóklub: Márki-Zay elismerte, konkrét ígéreteket tettek a külföldi támogatásért

Sajtóklub: Márki-Zay elismerte, konkrét ígéreteket tettek a külföldi támogatásért

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Néző László és Gajdics Ottó voltak. Műsorvezető: Bayer Zsolt. 2022. november 27.
Sajtóklub: Minden politikai vezető tisztában van azzal, hogy Ukrajna provokálta Lengyelországot

Sajtóklub: Minden politikai vezető tisztában van azzal, hogy Ukrajna provokálta Lengyelországot

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Néző László és Gajdics Ottó voltak. Műsorvezető: Bayer Zsolt. 2022. november 20.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!