2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Sajtóklub: A Hősök terén Orbán Viktor kimondta, ami az ország nyelvén volt

Hír TV

2019. június 17., hétfő 21:55

Harminc éve temették újra Magyarországon Nagy Imrét és mártírtársait. A Hír TV Sajtóklub című vitaműsorában szó volt arról is, mit mondott Bayer Zsolt édesapja, amikor megtudta, hogy fia 1988. márciusában több társával együtt megalapította a Fideszt. Valamint szóba kerül Hadházy Ákos aláírásgyűjtése, illetve az, vajon mi lett a szignók sorsa. Bayer Zsolt műsorvezető állandó vendégeivel: Huth Gergellyel a Pestisrácok.hu főszerkesztőjével, Szentesi Zöldi Lászlóval, a Magyar Demokrata főmunkatársával, és Bencsik Andrással, a Magyar Demokrata főszerkesztőjével felidézték a rendszerváltozás személyesebb vonatkozásait is.

„Hogy a névtelen sírokból előkerültek a mártírok, egyúttal azt is jelentette, hogy a Kádár-rendszer sírba szállt. És egy külön emblematikus jelensége ennek az egésznek, hogy maga Kádár János, akiről ez az egész rendszer el lett nevezve: bele is bolondult ebbe” – szögezte le a műsorvezető Bayer Zsolt.

A történelmi eseményt Szentesi Zöldi László még katonaként nézte végig a nagykanizsai laktanyában.

„A televízióban követtük a Hősök terén zajló eseményeket. Orbán Viktor elmondta beszédét az oroszok kivonulásáról, R. főhadnagy pedig sápadtan megjegyezte: ’Viktor, Viktor messzire mentél!’. Akkor és ott találkoztam az elmúlt 30 éve két magyar magatartásával. Én családi hagyományainknak megfelelően, gyermekkori álomként tekintettem arra, hogy az oroszok vonuljanak ki, és a másik végletet is megtapasztalhattam”

– mondta el a Demokrata főmunkatársa.

„Én is ott voltam a Hősök terén. Az új generáció megjelenése volt a döntő momentuma ennek az eseménynek” – reagált a műsorvezető felvetésére Bencsik András, aki szerint „a pártállam saját magát felszámolta”, majd hozzátette: „Amit viszont senki nem hitt volna, hogy ez az új generáció, amelyik mára felnőtt generáció lett, bele nőtt, és átvette a szabadság irányítását”. A Demokrata főszerkesztője megjegyezte, hogy a Fidesz már a taxisblokád idején jelezte, hogy „nem vesz részt piszkos játékokban”.

Huth Gergely kiemelte: ez a nap történelmi fordulópont lett, ünnepelhetjük,kimondta azt, ami az ország nyelvén volt mint a szabadság elnyerésének szimbólumát, ami egyrészt Orbán Viktor beszédének köszönhető, és „köszönhető annak a sok millió embernek, akik Orbán Viktornak drukkoltak és vele éreztek együtt. Ő kimondta, ami az ország nyelvén volt” – fogalmazott a Pestuisrácok.hu főszerkesztője.

Hír TV