2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Sajtóklub

Sajtóklub: A homofóbia lett a halálos bűn, az antiszemitizmus „már a fasorban sincs”

A Hír TV Sajtóklub című műsorában Bayer Zsolt vendégeivel – Huth Gergellyel, a Pestisrácok.hu főszerkesztőjével, Bencsik Andrással a Magyar Demokrata főszerkesztőjével és Szentesi Zöldi Lászlóval, a Magyar Demokrata főmunkatársával – a hazai és a nemzetközi politika jelenségeit vitatták meg. A Pride mellett megbeszélték azt is, hogyan nézett ki a rendszerváltó magyar sajtó. Kik és honnan irányították a lapokat és vezetőiket, és mi volt a céljuk az 1989-es változások után.

  • Sajtóklub: A homofóbia lett a halálos bűn, az antiszemitizmus „már a fasorban sincs”

A műsor egy „dögös kis Pride-dal kezdődött” – ahogy beköszöntőjében Bayer Zsolt megfogalmazta. 

„Messze a legszimpatikusabb mondatot Nádasdy Ádám – érintett – mondta ki, aki jelen volt a budapesti felvonuláson, és egy neki szegezett mikrofonba azt mondta, hogy ’én nem LMBTQ vagyok, hanem csak úgy egy kis b.zi'... Ez tökéletes, szerintem ebben minden benne van, amit erről az egész dologról tudni kellene"

– kezdte felvezetőjét Bayer Zsolt, aki felolvasott egy írást, amelyben az angol szerző azt taglalja: ma nem a homoszexuálisokat üldözik, hanem leginkább azt, aki kritizálni merészeli őket – mondta a műsorvezető.

„Két észrevételem van. Az egyik: óriási sikerként értékelték, hogy a felvonulás ellen tüntetőket szorították kordonok mögé, míg ők büszkén menetelhettek. Én ezt egy tragikus momentumnak látom. Ugyanis akárhogy nézzük, keverjük-kavarjuk ez mindenképpen egy kisebbség, amelyik elképesztő agresszivitással és arroganciával akarja rá kényszeríteni a többséget, hogy őt tiszteljék, felnézzenek rá, és legyenek ők a nemzeti büszkeség letéteményesei. Ezt helytelenítem és nagyon szomorúnak tartom. Ott tartunk, hogy aki ezzel nem ért egyet, azt kordonok mögé zárják"

– fogalmazott Bencsik András, aki szerint „eszelős pofátlanság ahogy ez a propaganda nyomul”, miközben „alpári demagóg hazugságokat” terjeszt a liberális média a homoszexuális lét előnyeiről, például arról, hogy mekkora gazdasági hasznot hoznak az azonos neműek által kötött házassági rendezvények.

„Nem pont úgy van, ahogy mondod. Mert ez az LMBTQ ’gazdaságtan’ szerint a homoszexuálisoknak nincsen gyerekük. A gyerekek felzabálnak, mindent megesznek, ruházni kell őket, iskolatáskát vásárolni. Elmegy az ember, kicsit nagyobbak lesznek, pont ugyanannyiba kerülnek, mint egy felnőtt – sőt, egyébként a fröccs olcsóbb a strandon, mint a jégkrém –, a gyerek tulajdonképpen többe kerül, mint egy felnőtt, tehát a heteróknak nincs annyi pénze, mint a homoszexuálisoknak. Többet tudnak költeni fajlagosan az esküvőre”

– reagált a Magyar Demokrata főszerkesztőjének szavaira Huth Gergely.

Szentesi Zöldi László úgy látja, beszélgettek a sajtóban erről nem egyszer, és a témával kapcsolatban az embernek nagyon új gondolatai már nincsenek.

„A homoszexuális lobbi a világban a legerősebb szervezetek egyike. Az erőssége abban van, hogy nem látható. A csápjai belenyúlnak minden politikai pártba. Ott vannak minden egyesületben, és akik hozzátartoznak ehhez a titkos, hatalmas lobbihoz, azoknak az identitásában ez a legelső helyen áll. Ez azért fontos, mert el kell gondolkodni a jobboldali, baloldalisági megosztás híveinek arról, hogy mennyire értelmes ebben gondolkodni. Egy olyan titokról van szó, amelynek a hordozói összetartanak. És itt van egy hatalmas különbség. A jóérzésű emberek közülük magánügyként kezelik ezt. Ahogyan magánügy is. Egyébként minden kulturált, nemhogy demokratikus, hanem minden kulturált társadalomban magánügynek számított. Amit én nem értek: akik ezt közüggyé akarják dagasztani, miért fogják ki a szelet a saját vitorlájukból? Hiszen van egy őrületes logikai ellentmondás. Ha ők ezt közügyként akarják ábrázolni, a pride hívei odaviszik a felvonulásra közügyként, akkor abban a pillanatban ők maguk állítják, hogy ez többé nem magánügy. Tehát nincs joguk arra, hogy toleranciára intsék a többségi társadalmat, hiszen aki nem tartozik közéjük, az úgyis egyénenként fogja megítélni azt az embertársát, aki oda tartozik. Az hogy valaki homo- vagy biszexuális, az önmagában még nem menlevél"

– húzta alá a Magyar Demokrata főmunkatársa, majd hozzátette: nem tiszteletreméltó aki homo- vagy biszexuális, ahogy az sem, ha valaki heteroszexuális. Szerinte húsz év alatt  oda jutott a világ, hogy a homofóbia „halálos bűn”, ami mellett az antiszemitizmus „már a fasorban sincs”.

A műsor folytatásában a rendszerváltozás kezdetét is felidézték, és megvitatták a stúdióban ülő vendégek, miként mentette át az állampárt a hatalmát a médiában, illetve miként játszották át az állami vagyont magánkezekbe.

Hír TV

 

  

További epizódok

Sajtóklub: Karácsony Gergely nem kertel

Sajtóklub: Karácsony Gergely nem kertel

Karácsony Gergely elégedett a saját népszerűségével, ezért büszkén vállalja újra a megmérettetést a főpolgármesteri székért. Megmosolyogtatja, vagy inkább feldühíti ez a magabiztosság a Sajtóklub újságíróit? Kiderül az adásból... 2023. március 26.
Sajtóklub: Gyurcsány, Dobrev és Karácsony is sajátos ünnepi beszédet mondott március 15-én

Sajtóklub: Gyurcsány, Dobrev és Karácsony is sajátos ünnepi beszédet mondott március 15-én

A Sajtóklub vendégei Pálffy István, Néző László és Bencsik András voltak. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2023. március 19.
Sajtóklub: „Hatalmi átszerkesztési kísérlet” folyik a világban a miniszterelnök szerint

Sajtóklub: „Hatalmi átszerkesztési kísérlet” folyik a világban a miniszterelnök szerint

Összeszedett, pontos és kemény felszólalást hallhattunk. Így vélekednek a Sajtóklub újságírói a miniszterelnök beszédéről, melyet többek közt a háborúról, az energiatermelésről és a gazdaság súlypontjairól tartott Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén. 2023. március 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Valóban egy világháború felé sodródunk?

Sajtóklub: Valóban egy világháború felé sodródunk?

Moszkva felfüggesztette az Amerikai Egyesült Államokkal kötött nukleáris egyezményben való részvételét - jelentette be a héten Vlagyimir Putyin. Mit sejtet ez a lépés? Bayer Zsolt, Bencsik András, Néző László és Gajdics Ottó alaposan körüljárták a témát a vasárnapi Sajtóklubban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!