2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Sajtóklub

Sajtóklub: A gyöngyöspatai ügyben a társadalom igazságérzete sérült meg

Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy nagyon óvatosan, de nagyon őszintén elmondta azt, amit gondol a gyöngyöspatai szegregációs perben hozott bírósági döntésről, megadta nekünk a lehetőséget arra, hogy a több évszázados magyar-cigány együttélés keserves gondjáról kezdjünk el végre őszintén beszélni, különben soha nem verekedjük ki magunkat belőle – hangzott el a Sajtóklubban, annak apropóján, hogy hatalmas felzúdulást keltettek a balliberális oldalon, a kormányfő azon szavai, amikor az évindító sajtótájékoztatóján kifejtette, igazságtalannak tartja a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítést. Sajtóklub Huth Gergellyel, Gajdics Ottóval, Bencsik Andrással és Bayer Zsolttal.

  • Sajtóklub: A gyöngyöspatai ügyben a társadalom igazságérzete sérült meg

 

Ha gyöngyöspatai lennék, megkérdezném, hogyan lehetséges, hogy egyesek minden munka nélkül hatalmas összeget kapnak. Miközben én itt keccsölök egész napmondta pénteken a miniszterelnök. A kormányfő gondolataira reagálva Bencsik András kiemelte, újdonság volt, hogy Orbán Viktor egy ilyen kínos ügyben mert egészen őszintén fogalmazni és ki merte mondani azt, amit a magyar társadalom kétharmada gondol a gyöngyöspatai szegregációs perben hozott ítéletről.

A Magyar Demokrata főszerkesztője szerint egyértelmű, hogy ebben az ügyben a társadalom igazságérzete sérült meg.

Több évszázados együttélés óta nem sikerült ezt az együttélést rendezni, mindig is megvolt a külön útja a magyaroknak és a cigányoknak. Pontosan ezért nyitva van az ajtó, a felzárkózás ajtaja tárva-nyitva áll, rengeteg segítő segít, de arra egyáltalán nincs szükség, hogy egy ilyen rosszindulatú, rosszhiszemű és rosszszándékú hálózat újfent megpróbálja ezt a tényszerűn fennálló feszültséget tovább feszíteni és megpróbálni belőle kiprovokálni egy társadalmi balhét

– tette hozzá Bencsik András. Úgy fogalmazott, azzal, hogy a miniszterelnök ezt kimondta, ezek azért sikoltoznak, mert tulajdonképpen lelepleződtek, lelepleződött az a tény, hogy sajnos a rendkívül alacsony életnívóból érkezett cigány gyerekekkel egészen egyszerűen nem lehet együtt élni,

őket előbb meg kell tanítani az együttélés szabályaira.

Mindaz, ami történt arra bizonyíték, hogy Magyarországon a jogszolgáltatás és az igazság fényévekre van egymástól, senkit nem érdekelt ebben a kérdésben sem az igazság

– erről már Gajdics Ottó beszélt. A Karc FM főszerkesztője rámutatott, ha felkészült pedagógusok okosan, ügyesen csinálják, akkor az, amit a jogvédők szegregációnak neveznek, az nem más, mint felzárkóztatás.

Csakúgy, mint Bencsik András, Huth Gergely is arra hívta fel a figyelmet, hogy az Index propagandavideót készített a gyöngyöspatai ügyről, amelyben mindjárt a film elején egy cigány kislány – akit ugye, a PestiSrácok főszerkesztője szerint, „szeretni kell” – azt mondja: elb@szták az egész életüket azzal, hogy szegregálták őket.

A videóban szó esett arról, hogy a roma gyerekek nem használhatták a fenti szinten lévő a wc-t, míg a sajátjuk gyomorforgató volt. Huth Gergely rámutatott, az Indexnek megszólaló fiú elmondta, össze volt kenve sz@rral a wc minden nap és ezért akartak feljárni.

Nem engedtek fel minket, hogy ne találkozzunk a parasztgyerekekkel, akiknek nem tetszik a pofánk

– idézett Huth egy, az Indexnek nyilatkozó gyöngyöspatait, majd feltette a kérdést:

a parasztgyerekeknek nincsenek jogaik? Nekik nem jár kártérítés, ha őket leparasztozzák? Hogy mehet le egy ilyen videó az ország egyik legolvasottabb portálján, amiben a magyarokat parasztnak hívják?

Bayer Zsolt a téma lezárásaként arra hívta fel a figyelmet, hogy a bíróság ítéletében ott van, hogy a 2003 és 2011 között elkövetett szegregáció miatt született a mostani ítélet, de érdekes, hogy 2003 és 2011 között senkit nem érdekelt a gyöngyöspatai „szegregáció”, mert nagyon nem festett volna jól a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt egy ilyen szegregációs botrány.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!