2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Sajtóklub: A Fidesz nyerő pozícióból folytatja küzdelmét

Hír TV

2019. július 29., hétfő 22:04

Keresztény szabadság és az illiberális állam. Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét elemezték a Sajtóklub vendégei. Szentesi Zöldi László szerint a miniszterelnöki beszéd már nem csak Magyarországról szólt, hanem mélyreható filozófiai elemzést tartalmazott arról, kik vagyunk és hova tartozunk? Bencsik Gábor arról beszélt, Orbán Viktor hiteles ember a választók szemében, érezni szavainak az idő által igazolt tartalmát, és azt üzeni: lehet benne bízni, amit mondd és tesz, azok jó irányba mozdítanak.

A brüsszeli küzdelmeket követően fontos eredmények születtek Bencsik Gábor szerint: nem azok kerültek hatalmi pozícióba, akiket a miniszterelnök ideológiai gerilákként emleget, hanem olyanok, akikről érdemben el lehet kezdeni tárgyalni Európa megvédéséről. A Magyar Krónika főszerkesztője szerint amilyennek szeretjük Európát, olyannak kell megtartani. A tárgyalások a jövőben erről fognak szólni.

A miniszterelnök tusványosi beszédével kapcsolatosan Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója leszögezte, világpolitikai színtérre lépett Magyarország, annak ellenére, hogy a diplomáciai bravúrról a hazai ellenzék mélyen hallgat. Az újságíró szerint kezünkbe vettük a magyar politika irányítását.

A műsorban Szentesi Zöldi László azon véleményének adott hangot, amely szerint Magyarország már túllépett azon, a ponton, hogy a méretének megfelelő politikát készít Európa számára.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője arról beszélt, hogy Magyarország túllépett a végvári attitűdön, Orbán Viktor pedig megnyitotta Közép-Európára a kaput. Az újságíró emlékeztetett arra is, hogy a miniszterelnök az illiberális demokrácia lényegét a keresztény szabadságban ragadta meg.

Teljes adás:

Hír TV