2019. november 14.,
csütörtök, Aliz napja

Riasztás: "Hirtelen felindulásból megvertem"

Hír TV

2019. április 30., kedd 21:00

A Riasztás legújabb adásában az internet egyik nagy rejtélyéről rántotta le a leplet. Szó volt az "unokázós" csalások megfékezéséről és a bőnyi rendőrgyilkossággal kapcsolatban exkluzív interjút is készített a Hír TV.

Interjút adott a Hír TV Risztás című műsorának Csipkés Zoltán, aki az egyik kereskedelmi csatorna beszélgetős műsorában vált híressé, vagy inkább hírhedté. Később megölte 16 éves barátnőjét, amiért életfogytiglan tartó büntetést kapott. Elterjedt a hír, hogy a börtönben meghalt, hónapokig százezrek találgatták, vajon igaz-e az információ. Az azonban hamisnak bizonyult, Csipkés Zoltán él és ha nem is virul, de egy interjú erejéig a Riasztás rendelkezésére állt.

A férfi és egykori barátnője Botos Ágnes finomnak nem nevezhető veszekedését már több mint egy millióan látták a legismertebb videomegosztón. A Facebookon számtalan álprofilt készítettek a nevében, sőt mivel halálhírét keltették, május 10-ére meghirdettek egy eseményt is, méghozzá Csipkés Zoltán újratemetése, katonai tiszteletadással címen.

"Az interneten az a hír járja, hogy ön már meghalt. Felakasztotta magát, vagy megállt a szíve. Tud erről?

-Hát így hallottam a többi börtönben, a testvéreim írták, hogy benne vagyok a tv-ben, az interneten.

-Azt írták, hogy meghalt.

-Igen.

-Ezek szerint ön él. Meg tudja erősíteni?

-Igen.

-Miért írhatták ezt? Rosszakarója?

-Valami rosszakaróm, mert gyilkosságért vagyok bent, és ezért mondhatták szerintem.”

Csipkés nem látta a népszerű TV-felvételt az interneten. Az ózdi férfi a soha adásba nem került TV-felvételek után 2007-ben összebútorozott egy 16 éves lánnyal. Közös fiúgyermekük is született, Renátó.

„A vádlott 2007 óta élt élettársi kapcsolatban a sértettel, kapcsolatukat végig a féltékenység jellemezte, hiszen a vádlott állandóan féltékeny volt a nőre, illetve azt is feltételezte róla, hogy kábítószert használ. Többször megfenyegette a sértettet, ha elhagyja, akkor a szüleit levágja, megöli” - nyilatkozta Fórizs Ildikó.

A Debreceni Ítélőtábla szóvivője hozzátette: „2008 őszén egy újabb féltékenységi jelenet, egy újabb feltételezett kábítószer használat miatt a vádlott olyannyira bedühödött, hogy először pusztakézzel ököllel, majd tűzifával kezdte bántalmazni a sértettet, az orvosszakértői vélemény szerint a sértetten mintegy 65-70 külsérelmi nyomot találtak, ebből kb. 40 eszközzel bántalmazás volt, mindezek után a sértett földre került még meg is taposta a vádlott.”

Gyöngyvér belehalt a verésbe. Csipkést életfogytiglani fegyházra ítélték, amelyből legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen. Csipkés féltékeny is volt a lányra, meg az állítólagos kábítószerezést sem tudta elviselni. Szerinte a nő sokszor megcsalta a függősége miatt.

Hirtelen felindulásból megvertem. Én nem akartam, hogy így verjem meg, hogy meghaljon, én azt hittem, hogy elesik vagy valami, hogy bántalmazom, hogy ne csinálja többet, mert nekem is rosszul esik, hogy ott vagyok, vele élek, normális életet szerettem volna mint a többi."

Ha minden így marad, 2040-ig rács mögött marad.

A Hír TV Riasztás című műsorában emellett szó lesz a rendőrség legújabb információs kampányáról, a "nem vagy az unokám, nem versz át"-ról, amelyet az egyre jobban elterjedő úgynevezett "unokázós" csalások megfékezése érdekében hoztak létre - és beszámolunk az úgynevezett bőnyi rendőrgyilkosság tárgyalásának legújabb fejezetéről, kiegészítve egy igazán exkluzív interjúval, műsorunkban ugyanis nemcsak a gyilkossággal vádolt Nemzeti Arcvonal aktivista Györkös István szólal meg, hanem felesége is, aki szemtanúja volt az eseményeknek.

Hír TV