2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Napi aktuális 04:40

Riasztás

Riasztás: Hatékonyan végzi a munkáját a Vagyonvisszaszerzési Hivatal

A Hír TV Riasztás cím műsorában bepillanthattunk a Vagyonvisszaszerzési Hivatal munkájába, megismerhettünk egy olyan ügyet, ahol közel 100 millió forinttal károsítottak meg időseket és a kosdi tragédia hátterét is megvizsgáltuk.

  • Riasztás: Hatékonyan végzi a munkáját a Vagyonvisszaszerzési Hivatal

A műsor első részében arról lesz szó, hogy 14 milliárd forintot foglalt le az elmúlt két évben, azaz igen hatékonyan működik a Vagyonvisszaszerzési Hivatal, amelynek célja a bűncselekményekből származó jövedelmek, értékek visszavétele az elkövetőktől. A vagyonvisszaszerzési eljárások párhuzamosan indulnak az alapüggyel, a hivatal az ügyészségtől és a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól kapja megbízásait. A hatóságok célja a büntetés mellett az is, hogy a fekete pénzek lefoglalásával anyagilag is ellehetetlenítsék a bűnszervezeteket.

52 vádlott, több mint háromszáz sértett, majd 100 millió forint. Számokban kifejezve erről szól az az ügy, amelynek tárgyalása múlt héten kedden kezdődött meg Szombathelyen. A vádlottak főként idős embereket vertek át, azt mondták nekik, hogy betegek és csak az ő termékeik segíthetnek meggyógyulni. A vád szerint több mint 94 millió forintot csaltak ki áldozataitól. Az ügyész első- és másodrendű vádlottra 7-7, két társukra 6, illetve 5 év fegyházat kért.

Egy tragédiával zárjuk a Riasztást. Egy ötéves gyermek vesztette életét, amikor kigyulladt egy családi ház hátsó épülete Kosdon. A kisfiú és testvérei egy öngyújtót loptak el apjuktól, ezzel gyújtottak meg a papírt, amelynek következtében az egész épület lángra kapott. A kiérkező tűzoltók már nem tudták kimenekíteni az ötéves gyermeket. A hatóságok az édesapát vádolják, a szomszédok szerint viszont az egész család felelőtlen viselkedése okozta a tragédiát.

A teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tömegverekedés késsel és pezsgősüveggel Kecskemét főterén

Tömegverekedés késsel és pezsgősüveggel Kecskemét főterén

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített garázdaság bűntette miatt vádat emelt egy tömegverekedés tizenkét résztvevője ellen, akik 2021. szeptember 26-án hajnalban, Kecskemét főterén két társaságba tömörülve kölcsönösen ütötték és rúgták egymást. A verekedés során kés és pezsgősüveg is előkerült.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!