2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Riasztás: Hackerek próbálják orvul megszerezni a banki adatainkat

Hír TV

2019. május 28., kedd 21:00

A Hír TV Riasztás című műsorának témája május vége, az adóbevallás időpontja. Ez az időszak azonban nemcsak az adózók, hanem az internetes csalók szezonja is. A hackerek és az adathalászok ilyenkor többek között ál-NAV-os emailekkel próbálják meg becsapni a gyanútlan felhasználókat, megszerezni tőlük bankszámla adataikat. De az immáron legnagyobb volumenű bűnügyi ágazattá vált netes csalások elkövetőinek ötlettára szinte kifogyhatatlan.

A Hír TV Riasztás című adásából megtudhatjuk, mire figyeljünk, hogyan védekezhetünk az ilyen kéretlen megkeresések ellen.

Emellett két gyilkossági ügy részleteiről is beszámoltak az adásban.

A szombathelyi börtönben három rab addig bántalmazta, börtönnyelven fogalmazva „csicskáztatta” negyedik társát, amíg az bele nem halt a sérüléseibe.

A bíróság első fokon életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélte az elkövetőket.

Az ügyben eljáró bíró beszédében kiemelte, tettükre mindössze egyetlen enyhítő körülményt tud felhozni, mégpedig a büntetés-végrehajtási intézet laza ellenőrzési gyakorlatát.  

Lejáró életbiztosítása miatt öltek meg egy 70 esztendős nőt Dabason.

Az idős nő fiának legjobb barátja tudomást szerzett a frissen megkapott pénzről, és úgy gondolta, ezzel enyhíteni tudja egyre súlyosabb anyagi problémáit.

Az elkövető bántalmazta, majd magára hagyta áldozatát, aki belehalt sérüléseibe. A férfi mintegy másfél millió forintot zsákmányolt, amelynek majd felét a rendőrök megtalálták nála.

Hír TV