2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Riasztás

Riasztás: Brutális gyilkosságok, családi tragédiák

A Hír TV Riasztás című magazinműsora a közelmúlt bűnügyi eseményeit taglalta. Szó volt a korábban pszichiátriai kezelés alatt álló, kórházból kikerülve, erőszakos bűncselekményt elkövető személyek okozta problémák megoldásáról, a saját szüleit megölő nőről, egy anyáról és lányáról, akik az apa ellen fogtak össze, valamint a Nyéstán történt brutális gyilkosságról.

Az utóbbi időben több olyan gyilkossági ügy is megrázta a közvéleményt, amelyben a tettes korábban pszichiátriai gyógykezelés alatt állt, de a kórházból kikerülve újra ölt. A szakma egyelőre tehetetlen, hiszen jogszabályi háttér hiányában szinte lehetetlen kontrollálni a potenciális visszaesőket. Az érintett szakemberek most elhatározták, összeállítanak egy törvényt, amely jelentősen javíthat a helyzeten. Rövidesen egy új intézmény is épül, amely az ilyen betegek gyógykezelését segíti, ennek terveiről először a Riasztás számolhat be.

Gyermekkora óta szenvedélye a lövészet, már igen fiatalon komoly versenyeket nyert. Kamaszként, amíg a haverok bulizásra, sörre költötték a pénzüket, addig főhősünk töltényre, hogy minél többet gyakorolhasson. Nem csoda, hogy hivatásává vált, olyannyira, hogy jelenleg ő képzi ki lövészetre a legjobban felkészített egységek tagjait. A Riasztás bemutatja az élő legendát, Csomán Jánost.

Saját szüleit ölte meg egy nő, élettársa közreműködésével Hódmezővásárhelyen. Az idős áldozatok nagyobbik lánya a Riasztásnak elmondta, húga az utóbbi időben rengeteget ivott és többször fenyegetőzött azzal, hogy megöli idős, gondozást igénylő szüleit, mert azok úgymond csicskáztatják őt.

Édesapja pszichésen és fizikailag is sokszor bántalmazta - ezt mondta az a bölcskei nő, aki édesanyja segítségével akarta megölni a saját édesapját. Békülési szándékkal hívták el a férfit magukhoz, ott azonban nyakon szúrták, gumikalapáccsal verték, darázsirtó sprayvel lefújták, sőt amikor menekülni próbált, még autóval el is ütöttek. Az apa túlélte a megpróbáltatásokat, a lány és az anya pedig most bíróság előtt felel a tetteikért.

Ágnes nénit mindenki ismerte a faluban, az alig 30 főt számláló Nyéstán. A 86 éves hölgy többször is segített azokon, akik szorult anyagi helyzetükben hozzá fordultak. Egy három férfiből és két nőből álló csoport azonban úgy döntött, nekik Ágnes néni összes pénze kell, ha muszáj, az élete árán is. Vascsővel felszerelkezve indultak el éjjel az idős néni házához.

Hír TV

További epizódok

Riasztás: 12 nyomozó 

Unokázós csalás – a módszer szinte közismert, mégis időről-időre akad, aki áldozatául esik a csalóknak. 2021. június 29.

Riasztás: Az ötödik gyermek

Egyelőre tisztázatlan, mi vezette arra a négy gyermekes családanyát, hogy a titokban kihordott ötödik gyermekét meggyilkolja. 2021. június 22.

Riasztás: 48 késszúrás

Mintegy félszáz késszúrás következtében vesztette életét egy idős mogyoródi nő. Többek között erről is szó volt a Riasztás legfrissebb adásában. 2021. június 15.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!