2019. december 7.,
szombat, Ambrus napja

Riasztás: Bejutottunk a szombathelyi börtön legtitkosabb helyére

Hír TV

2019. június 11., kedd 20:50

A Hír TV Riasztás című műsorában körbejártuk a szombathelyi börtönt, utánajártunk az inárcsi gyilkosságnak és a lakásmaffia ügyes-bajos dolgairól, módszereiről is szó esett.

A Riasztás legújabb adásában ellátogattunk a szombathelyi börtönbe. Az ország egyik legnagyobb ilyen típusú intézményében majd másfél ezren raboskodnak, minden úgynevezett minősítésben, azaz a fegyház, a fogház és a börtönbüntetésüket töltők is. Stábunk ráadásul belátogathatott az intézmény legtitkosabb helyére, az úgynevezett technikai rendszer központba.

A folytatásban a lakásmaffia ügyes-bajos dolgairól, módszereiről esik szó. A főképp idős, magányos embereket célpontul választó bűnszervezetek megdöbbentően kifinomult, már-már receptszerű terv alapján működnek, s forgatnak ki embereket vagyonukból. Riportunkban megismerhetnek néhány kirívó esetet, egyfajta figyelemfelkeltésként minden esetleges érintett számára.

A műsorban utolsóként szó lesz az inárcsi gyilkosságról is. Az elkövetőt első fokon életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélték, amiért nyakon szúrta a helyi családsegítő központ egyik munkatársnőjét. A gyilkosság feltételezett okáról, körülményeiről számol be riportunk. 

Hír TV