2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Riasztás: 17 éve történt a móri bankrablás, mégis újra és újra szolgáltat témát az ügy

Hír TV

2019. július 16., kedd 21:04

A Hír TV Riasztás című műsorában szó lesz arról a fiatalemberről, aki több alkalommal is feltörte a Telekom számítógépes rendszerét, majd a lassan 17 éve történt móri bankrablás szolgáltat új témát. Végül pedig két brutális gyilkosság ügy, melyeknek a múlt héten fejeződött be a tárgyalási szakasza.

 

Egyelőre megúszta pénzbüntetéssel az a fiatalember, aki több alkalommal is feltörte a Telekom számítógépes rendszerét. A szolnoki informatika szakos egyetemista azt mondta, ő nem bűnöző, csak egy etikus hacker, aki a hibákra akarta felhívni a figyelmet. Az ügyészség szerint azonban ez nem teljesen így van, ezért emelt vádat ellene. A Riasztásnak nyilatkozó szakértő úgy véli, etikus hacker nem attól lesz valaki, mert saját magáról kijelenti, a Telekom pedig közleményt adott ki, amelyben leszögezik, szerintük sem volt etikus a fiatalember, mert ugyan először valóban figyelmeztette őket, de később többször is újra feltörte a rendszerüket.

Lassan 17 éve történt a móri bankrablás, mégis újra és újra szolgáltat témát az ügy. A Riasztás riportjának főszereplője az, a magát hadszíntér-kutatónak nevező férfi, aki detektoros keresőjével megtalálta a bankrabláskor is használt fegyvereket. E tettével jelentősen hozzájárult a rendőrség munkájához, a kitűzött 25 millió forintos nyomravezetői díjból azonban nem kapott. Ő perre ment az igazáért, az eljárás még jelenleg is zajlik, riportunkban ennek a legfrissebb fejleményeiről számolunk be.

Két brutális gyilkosság ügyében is befejeződött a tárgyalási szakasz az elmúlt héten. A Győri Törvényszéken annak a férfinak az ügyét tárgyalták, aki halálra verte a testvérét, Pécsett pedig azt, aki élettársa új szerelmét ölte meg egy baltával. Az utolsó tárgyalási nap mindkét ügyben tartogatott még meglepetéseket, fordulatokat.

Hír TV