2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Riasztás

Riasztás: 17 éve történt a móri bankrablás, mégis újra és újra szolgáltat témát az ügy

A Hír TV Riasztás című műsorában szó lesz arról a fiatalemberről, aki több alkalommal is feltörte a Telekom számítógépes rendszerét, majd a lassan 17 éve történt móri bankrablás szolgáltat új témát. Végül pedig két brutális gyilkosság ügy, melyeknek a múlt héten fejeződött be a tárgyalási szakasza.

  • Riasztás: 17 éve történt a móri bankrablás, mégis újra és újra szolgáltat témát az ügy

 

Egyelőre megúszta pénzbüntetéssel az a fiatalember, aki több alkalommal is feltörte a Telekom számítógépes rendszerét. A szolnoki informatika szakos egyetemista azt mondta, ő nem bűnöző, csak egy etikus hacker, aki a hibákra akarta felhívni a figyelmet. Az ügyészség szerint azonban ez nem teljesen így van, ezért emelt vádat ellene. A Riasztásnak nyilatkozó szakértő úgy véli, etikus hacker nem attól lesz valaki, mert saját magáról kijelenti, a Telekom pedig közleményt adott ki, amelyben leszögezik, szerintük sem volt etikus a fiatalember, mert ugyan először valóban figyelmeztette őket, de később többször is újra feltörte a rendszerüket.

Lassan 17 éve történt a móri bankrablás, mégis újra és újra szolgáltat témát az ügy. A Riasztás riportjának főszereplője az, a magát hadszíntér-kutatónak nevező férfi, aki detektoros keresőjével megtalálta a bankrabláskor is használt fegyvereket. E tettével jelentősen hozzájárult a rendőrség munkájához, a kitűzött 25 millió forintos nyomravezetői díjból azonban nem kapott. Ő perre ment az igazáért, az eljárás még jelenleg is zajlik, riportunkban ennek a legfrissebb fejleményeiről számolunk be.

Két brutális gyilkosság ügyében is befejeződött a tárgyalási szakasz az elmúlt héten. A Győri Törvényszéken annak a férfinak az ügyét tárgyalták, aki halálra verte a testvérét, Pécsett pedig azt, aki élettársa új szerelmét ölte meg egy baltával. Az utolsó tárgyalási nap mindkét ügyben tartogatott még meglepetéseket, fordulatokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarország egy alternatívát tud kínálni az unión belül, hogy mi nem az ukrán háborúba öntjük a pénzt + videó

Magyarország egy alternatívát tud kínálni az unión belül, hogy mi nem az ukrán háborúba öntjük a pénzt + videó

A Fidesz marad a legerősebb párt - így értékelték a szakértők a Fidesz kampánynyitó eseményét. Orbán Viktor szerint a brüsszeli vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik, migránsok százai kelnek át a határokon, és egyre több erőszakkal kell szembenéznünk. A miniszterelnök hozzátette: alázat nélkül nincs győzelem, a Fidesz politikai ellenfelei éppen azért nem tudnak nyerni, mert elfeledkeztek az alázatról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tömegverekedés késsel és pezsgősüveggel Kecskemét főterén

Tömegverekedés késsel és pezsgősüveggel Kecskemét főterén

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített garázdaság bűntette miatt vádat emelt egy tömegverekedés tizenkét résztvevője ellen, akik 2021. szeptember 26-án hajnalban, Kecskemét főterén két társaságba tömörülve kölcsönösen ütötték és rúgták egymást. A verekedés során kés és pezsgősüveg is előkerült.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!