2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Riasztás

A Riasztás birtokába jutott a Portik-Gyárfás beszélgetés leirata

A Hír TV Riasztás című műsorának birtokába jutott egy olyan dokumentum, amelyben a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetések leirata szerepel. Ezekben többször szóba kerül a Fenyő-gyilkosság. A gyanúsítottak védői szerint azonban mindez nem bizonyít semmit.

  • A Riasztás birtokába jutott a Portik-Gyárfás beszélgetés leirata

A Riasztás birtokába jutott dokumentumok a Fenyő-gyilkosság nyomozása során keletkeztek. Portikról azt beszélték, hogy felvette az összes fontosabb megbeszélését. Ez lehetett az a teherautónyi hangszalag, amelynek egy részét a Farkasréti temetőben találták meg.

A felvételeken nem csak bűnügyek kerültek szóba. Beszélgettek a Nap TV-ről, családról, nőkről, bár sokszor csapongó és nem mindig követhető a dialógus.

Portik azért kereste meg Gyárfás Tamás egykori úszóelnököt, a Nap TV első emberét, hogy összehozza olyan befolyásos személyekkel, elsősorban politikusokkal, akik elsimíthatják büntetőügyeit. Gyárfásnak Portik beszélt arról, hogy olyan információk birtokában van, mely érdekes lehetett az akkori MSZP-SZDSZ kormánynak.

A Riasztás birtokába jutott dokumentumokban és a sajtóban bemutatott leiratokban eddig nincs olyan Gyárfásnak tulajdonított mondat, ahol elismeri, hogy ő adott volna megbízást Fenyő meggyilkolására. Több helyen inkább Portik akar beszélgetőpartneréből valami hasonlót kiprovokálni.

Az egyik beszélgetésben utalva Portik felajánlotta, hogy elintézi Tasnádi Pétert. A Riasztás megkérdezte Tasnádi Pétert, mit szól ahhoz, hogy Portik felajánlotta a meggyilkolását.

Én például a Portikkal életemben egyszer találkoztam egy sportpályán. Soha nem volt vele kapcsolatom. Mindenesetre olvastam, hogy felajánlotta Portik a Gyárfásnak, hogy megöl engem és a Gyárfás azt mondta ne - fogalmazott. Hozzátette: nagyon hálás, hogy Gyárfás megmentette az életét, de gyakorlatilag ő is megmentette Gyárfás életét azzal, hogy nem ölte meg a Fenyőt.

Tasnádi állításai szerint Gyárfás 1997-ben megbízta egy munkával Fenyő Jánossal kapcsolatban.

Először a Riasztásnak adott interjút Gyárfás Tamás új ügyvédje, Zamecsnik Péter. Az ügyvédet az eddig elé tárt hangfelvételek nem győzték meg.

Egy lényeges kérdésről nincs szó. A pénzről. Márpedig olyan elmeháborodott bérgyilkost én nem ismerek sem a történelemben, sem a hazai igazságszolgáltatás elmúlt 40 évében, aki ingyen és bérmentve, pusztán barátilag megöl egy másik embert.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tömegverekedés késsel és pezsgősüveggel Kecskemét főterén

Tömegverekedés késsel és pezsgősüveggel Kecskemét főterén

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített garázdaság bűntette miatt vádat emelt egy tömegverekedés tizenkét résztvevője ellen, akik 2021. szeptember 26-án hajnalban, Kecskemét főterén két társaságba tömörülve kölcsönösen ütötték és rúgták egymást. A verekedés során kés és pezsgősüveg is előkerült.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!