2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Paláver 16:05

Riasztás

A Riasztás birtokába jutott a Portik-Gyárfás beszélgetés leirata

A Hír TV Riasztás című műsorának birtokába jutott egy olyan dokumentum, amelyben a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetések leirata szerepel. Ezekben többször szóba kerül a Fenyő-gyilkosság. A gyanúsítottak védői szerint azonban mindez nem bizonyít semmit.

A Riasztás birtokába jutott dokumentumok a Fenyő-gyilkosság nyomozása során keletkeztek. Portikról azt beszélték, hogy felvette az összes fontosabb megbeszélését. Ez lehetett az a teherautónyi hangszalag, amelynek egy részét a Farkasréti temetőben találták meg.

A felvételeken nem csak bűnügyek kerültek szóba. Beszélgettek a Nap TV-ről, családról, nőkről, bár sokszor csapongó és nem mindig követhető a dialógus.

Portik azért kereste meg Gyárfás Tamás egykori úszóelnököt, a Nap TV első emberét, hogy összehozza olyan befolyásos személyekkel, elsősorban politikusokkal, akik elsimíthatják büntetőügyeit. Gyárfásnak Portik beszélt arról, hogy olyan információk birtokában van, mely érdekes lehetett az akkori MSZP-SZDSZ kormánynak.

A Riasztás birtokába jutott dokumentumokban és a sajtóban bemutatott leiratokban eddig nincs olyan Gyárfásnak tulajdonított mondat, ahol elismeri, hogy ő adott volna megbízást Fenyő meggyilkolására. Több helyen inkább Portik akar beszélgetőpartneréből valami hasonlót kiprovokálni.

Az egyik beszélgetésben utalva Portik felajánlotta, hogy elintézi Tasnádi Pétert. A Riasztás megkérdezte Tasnádi Pétert, mit szól ahhoz, hogy Portik felajánlotta a meggyilkolását.

Én például a Portikkal életemben egyszer találkoztam egy sportpályán. Soha nem volt vele kapcsolatom. Mindenesetre olvastam, hogy felajánlotta Portik a Gyárfásnak, hogy megöl engem és a Gyárfás azt mondta ne - fogalmazott. Hozzátette: nagyon hálás, hogy Gyárfás megmentette az életét, de gyakorlatilag ő is megmentette Gyárfás életét azzal, hogy nem ölte meg a Fenyőt.

Tasnádi állításai szerint Gyárfás 1997-ben megbízta egy munkával Fenyő Jánossal kapcsolatban.

Először a Riasztásnak adott interjút Gyárfás Tamás új ügyvédje, Zamecsnik Péter. Az ügyvédet az eddig elé tárt hangfelvételek nem győzték meg.

Egy lényeges kérdésről nincs szó. A pénzről. Márpedig olyan elmeháborodott bérgyilkost én nem ismerek sem a történelemben, sem a hazai igazságszolgáltatás elmúlt 40 évében, aki ingyen és bérmentve, pusztán barátilag megöl egy másik embert.

Hír TV

További epizódok

Riasztás: 12 nyomozó 

Unokázós csalás – a módszer szinte közismert, mégis időről-időre akad, aki áldozatául esik a csalóknak. 2021. június 29.

Riasztás: Az ötödik gyermek

Egyelőre tisztázatlan, mi vezette arra a négy gyermekes családanyát, hogy a titokban kihordott ötödik gyermekét meggyilkolja. 2021. június 22.

Riasztás: 48 késszúrás

Mintegy félszáz késszúrás következtében vesztette életét egy idős mogyoródi nő. Többek között erről is szó volt a Riasztás legfrissebb adásában. 2021. június 15.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Riasztás: Egy szerelem vége

Őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint egy tapétavágó késsel ölte meg élettársát, majd a nő édesapját is megsebesítette. Többek között erről is szó volt a Riasztás legfrissebb adásában.

Riasztás: Gödörbe zárt szerelem

Tíz év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki megölte élettársát, majd a holttestet elásta egy épülő házban Albertirsán. A vádlott azt állította, egy vita hevében, véletlenül ölte meg párját, a bíróság azonban nem hitte el a történetét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!