2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

A Riasztás birtokába jutott a Portik-Gyárfás beszélgetés leirata

Hír TV

2019. április 16., kedd 18:30

A Hír TV Riasztás című műsorának birtokába jutott egy olyan dokumentum, amelyben a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetések leirata szerepel. Ezekben többször szóba kerül a Fenyő-gyilkosság. A gyanúsítottak védői szerint azonban mindez nem bizonyít semmit.

A Riasztás birtokába jutott dokumentumok a Fenyő-gyilkosság nyomozása során keletkeztek. Portikról azt beszélték, hogy felvette az összes fontosabb megbeszélését. Ez lehetett az a teherautónyi hangszalag, amelynek egy részét a Farkasréti temetőben találták meg.

A felvételeken nem csak bűnügyek kerültek szóba. Beszélgettek a Nap TV-ről, családról, nőkről, bár sokszor csapongó és nem mindig követhető a dialógus.

Portik azért kereste meg Gyárfás Tamás egykori úszóelnököt, a Nap TV első emberét, hogy összehozza olyan befolyásos személyekkel, elsősorban politikusokkal, akik elsimíthatják büntetőügyeit. Gyárfásnak Portik beszélt arról, hogy olyan információk birtokában van, mely érdekes lehetett az akkori MSZP-SZDSZ kormánynak.

A Riasztás birtokába jutott dokumentumokban és a sajtóban bemutatott leiratokban eddig nincs olyan Gyárfásnak tulajdonított mondat, ahol elismeri, hogy ő adott volna megbízást Fenyő meggyilkolására. Több helyen inkább Portik akar beszélgetőpartneréből valami hasonlót kiprovokálni.

Az egyik beszélgetésben utalva Portik felajánlotta, hogy elintézi Tasnádi Pétert. A Riasztás megkérdezte Tasnádi Pétert, mit szól ahhoz, hogy Portik felajánlotta a meggyilkolását.

Én például a Portikkal életemben egyszer találkoztam egy sportpályán. Soha nem volt vele kapcsolatom. Mindenesetre olvastam, hogy felajánlotta Portik a Gyárfásnak, hogy megöl engem és a Gyárfás azt mondta ne - fogalmazott. Hozzátette: nagyon hálás, hogy Gyárfás megmentette az életét, de gyakorlatilag ő is megmentette Gyárfás életét azzal, hogy nem ölte meg a Fenyőt.

Tasnádi állításai szerint Gyárfás 1997-ben megbízta egy munkával Fenyő Jánossal kapcsolatban.

Először a Riasztásnak adott interjút Gyárfás Tamás új ügyvédje, Zamecsnik Péter. Az ügyvédet az eddig elé tárt hangfelvételek nem győzték meg.

Egy lényeges kérdésről nincs szó. A pénzről. Márpedig olyan elmeháborodott bérgyilkost én nem ismerek sem a történelemben, sem a hazai igazságszolgáltatás elmúlt 40 évében, aki ingyen és bérmentve, pusztán barátilag megöl egy másik embert.

Hír TV