2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Radar

Radar - Úton a magyar delegáció is Líbiába

A pusztító árvíz, amelyet egy vasárnap Kelet-Líbiában partot ért mediterrán vihar váltott ki, nagy károkat okozott az útvonalán lévő infrastruktúrában. Különösen súlyos a helyzet a kelet-líbiai Derna kikötővárosban, ahol a gátszakadás miatt várhatóan tovább nő az áldozatok száma.

  • Radar - Úton a magyar delegáció is Líbiába

Tegnap indult útnak a magyar csapat Líbiába, hogy segítséget nyújtson az árvíz sújtotta Dernában. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Inter Rescue Mentőcsoport tagjai, összesen 37 ember és három mentőkutya Törökországon keresztül tart Líbiába.

A katasztrófa sújtotta területen sok eltűnt embert eltemetett a sár, a törmelék, vagy a tengerbe sodort a víz. A városba most már kizárólag a mentőcsapatokat engedik be, egy helyi tudósító szerint azonban bizonyos városrészeket megközelíteni sem lehet.

Az elmúlt 50 évben a líbiai hatóságoknak nem kellett hasonló természeti katasztrófával szembenézni, így sem szakértelem, sem technikai és humán erőforrás nem áll rendelkezésre egy ilyen mentés akcióhoz. A katasztrófát követő 2 napban helyi hatóságok nemzetközi segítséget kért technikai mentőcsapatok formájában.

További epizódok

Radar – Budapestre látogatnak a darts csillagai

Radar – Budapestre látogatnak a darts csillagai

Szeptember 22. és 24. között már harmadik alkalommal látogatnak Magyarországra a darts legnagyobb sztárjai. 2023. szeptember 20.
Radar – Balesettel indult az Oktoberfest, hárman kórházba kerültek

Radar – Balesettel indult az Oktoberfest, hárman kórházba kerültek

A hétvégén megnyitotta kapuit Németország legnagyobb sörfesztiválja, a müncheni Októberfest, ahová csaknem 6 millió embert várnak a szervezők. 2023. szeptember 20.
Radar – Magyarország legszebb birtoka

Radar – Magyarország legszebb birtoka

A szürkemarha-tenyésztés nagy hagyományokra tekint vissza a Hortobágy szélén fekvő Hajdúnánáson. A helyiek igyekeznek a hagyományok megőrzése mellett, a modern elvárásoknak is megfelelni. 2023. szeptember 20.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A dízelár nyomában

Radar – A dízelár nyomában

Nehéz, vagy inkább csak fájdalmas lekövetni a dízel árának meredek emelkedését az utóbbi időben. A 60 százalékos áremelkedés hátterében pedig sokszor átláthatatlan folyamtok állnak. De mégis mi vezetett ehhez, és várható-e enyhülés?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!