2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Radar

Radar - Újra itthon

Egyre több vándormadár és gólya tér vissza Magyarországra a teleléséből. Március közepén érkeznek vissza az elsők, de mindig van egy-két egyed, amely még ennél is korábban érkezik. Nincs ez másként az idei évben sem. A Fertő parton, például Fertőhomokon látták idén az első gólyát.

  • Radar - Újra itthon

A Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai már hetek óta járják a környéket és figyelik a visszatérő madarak számát.

Elsők között a gólyák térnek vissza Afrikából, hogy elfoglalják tavalyi fészkeiket. A következő napokban, hetekben egyre több fészekben pillanthatjuk meg őket, áprilisban pedig a párzási időszak is kezdetét veszi.

A fehér gólya hazánkban fokozottan védett madár, természetvédelmi értéke 100.000 Ft. A hazai állomány 1958-tól folyamatosan csökkent. Az akkori 8000 párról, napjainkra 5000-5500 pár körül állandósult a fészkelők száma.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Sokszor lehet hallani, hogy manapság már akár fillérekből is el lehet jutni a tengerpartra, olcsón lehet repülőjegyre és szállásra is szert tenni. Erre a kérdésre kerestük a választ Kiss Róbert Richard turisztikai szakértővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!