2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Radar

Radar - Újabb országban legalizáltak drogot + videó

Németországban több mint négy és fél millió ember fogyaszt marihuánát. Ők eddig csak titokban szívhatták a vicces cigit, április elsejétől viszont akár termeszthetik is a növényt. Mindezt törvényben meghatározott keretek között. Ettől a feketepiac visszaszorítását és a tudatosabb drogfogyasztás elterjedését reméli a német parlament.

  • Radar - Újabb országban legalizáltak drogot + videó

Ünnepeltek az utcán az emberek a marihuána más néven kannabisz legalizálása miatt Berlinben. Már nem kell bujkálnia annak, aki ennek a növénynek a segítségével lazítana.

A német egészségügyi miniszter szerint tarthatatlanná és kezelhetetlenné vált a helyzet, a büntetéstől való félelem nem szorította vissza sem a kereskedelmet sem a fogyasztást.

Bajzáth Sándor addiktológus szerint nem a növénnyel van probléma, hanem a függőség kialakulásával.

A marihuána vagy ahogy a köznyelv hívja, a fű hatása például az oldottság és az öröm érzése, amely tompasággal és álmossággal, esetleg szorongással párosulhat. Ezt a növény hatóanyaga, a THC hívja elő.

Fizikai jelei pedig a magas pulzusszám, a bevörösödött szemek és a kitágult pupillák. Hatása és veszélyei azonban nem múlják fölül az alkoholt, amelynél szintén a függés kialakulása a legnagyobb kockázat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!