2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Radar

Radar - Újabb csapások az orosz-ukrán fronton

Az elmúlt pár nap sem telt el eseménytelenül a lassan másfél éve zajló orosz-ukrán háborúban.

  • Radar - Újabb csapások az orosz-ukrán fronton

Oroszország és Ukrajna csütörtökön egyaránt azt állította, hogy újabb katonai akciókat hajtottak végre egymás ellen. Miközben Oroszország korszerű, precíziós irányítású fegyverekkel lőtte Ukrajna fegyverraktárait, Ukrajna ellentámadást indított.

Kijevben sötét füstfelhő borította az égboltot, miután csütörtökön ismételten rakétatámadás érte a fővárost. Az orosz fegyveres erők éjszaka is csapásokat mértek tengeri és légi úton indított precíziós irányítású fegyverekkel az Ukrajnában lévő nagy fegyver- és felszerelésraktárakra – derült ki az orosz védelmi minisztérium jelentéséből.

A frontvonal közelében lévő katonák szerint az orosz csapatok a kelet-ukrajnai Bakhmut város közelében lévő utánpótlási vonalakat azért támadják, hogy megpróbálják megállítani az ukrán hadsereg előrenyomulását.

Az ukrán csapatok előrenyomulása azonban eredményesnek bizonyult, hiszen közel 1700 métert tettek meg Bakhmut térségében. A harcok során az oroszok elvesztettek mintegy 130 katonát. A keleti országrészben harcoló ukrán haderő szóvivője továbbá arról is beszámolt, hogy 4 fogoly mellett még további 145 sérültet számolhat fel az orosz haderő a veszteségekhez.

Volodimir Zelenszkij további törekvései közé tartozik a Krím félsziget visszacsatolása. Az ukrán uralom visszaállítása céljából csütörtökön az államfő tanácsadó testületet hívott össze, Oroszország azonban nem mutatja jelét annak, hogy elhagyná a félszigetet.

Az elmúlt héten Kijev azt mondta, hogy fokozta a nyomást Moszkva erőire Bakhmut északi és déli részén, de Oroszország további csapatokat küldött, beleértve a légi erősítést is. Közben az ukrán fegyveres erők megindították ellentámadásaikat keleten, az elmúlt 24 órában több tucat orosz támadást vertek vissza Bakhmutban és környező városokban.

Az ukrán erők továbbá egy orosz katonai személyzet és haditechnikai eszközök koncentrációs területeire is csapásokat mértek.

További epizódok

Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

A banda tagjai egy meghiúsult üzletért akartak visszavágni egy férfin, akinek terhes feleségét is megverték. Az elkövetők szerencsétlenségére az egészet fényes nappal felvette a térfigyelő kamera. 2023. december 01.
Radar - Luciano Spalletti méltatta a magyar labdarúgó-válogatottat + videó

Radar - Luciano Spalletti méltatta a magyar labdarúgó-válogatottat + videó

Luciano Spalletti, az Európa-bajnoki címvédő olasz nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya Rómában adott exkluzív interjút a Hír Televízió stábjának. 2023. december 01.
Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt. 2023. december 01.

Legfrissebb híreink

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

A WHO szerint a háborútól szenvedő Gázai övezetben a halálozások számának jelentős megemelkedését okozhatják az egyre terjedő, főleg légúti és hasmenéses tünetekkel járó betegségek.Kapcsoltuk Dr. Szlávik Jánost, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjét.
„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

A Hamász már a tűzszünet lejárta előtt rakétatámadást indított Izrael ellen és a válasz sem maradt el. Az Izrael és Hamasz közötti háború így az 56. napjához érkezett.
Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!