2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Radar

Radar - Tizenévesen a Föld körül

16 és 19 évesen egyedül átrepülni a Földet? Egy testvérpárnak ez sikerült, előbb a 19 éves Zara majd a 16 éves Mack is teljesítette az elképesztő kihívást. A nem mindennapi rekordokat most rangos elismeréssel díjazták.

  • Radar - Tizenévesen a Föld körül

Zara Rutherford 19 éves korában indult el Föld körüli útjára 2021. augusztusában, hogy 5 hónappal és több mint 51 ezer megtett kilométerrel a háta mögött a világ legfiatalabb női pilótájaként landoljon, aki egyedül repülte körbe a Földet.

Néhány hónappal később trónfosztás történt, ám a fiatal lány ezt egyáltalán nem bánta ugyanis az öccse happolta el előle a legfiatalabb pilóta Guinness-rekordját. Mack Rutherford még csak 16 éves volt, amikor útnak indult a bolgár fővárosból, Szófiából. A fiatal pilóta 52 országot és öt kontinenst érintett útja során.

Az elképesztő teljesítmények után most rangos elismerést vehetett át Zara és Mack Rutherford.

A díjat először 1930-ban ítéltek oda, a repülés úttörői vagy a motorsport-nagyjai kaphatják meg. A korábbi nyertesek névsorában szerepel a többi között között Lewis Hamilton is. Korábban mindössze négy nő nyerte el a Segrave-trófeát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra  + videó

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra + videó

A legtöbb német nagyvároshoz hasonlóan a rendezői rutin már megvan, hiszen az 1974-es és a 2006-os világbajnokság alkalmából is játszottak itt mérkőzéseket. Az önkéntesek feladata, hogy biztosítsák a rendet a beléptetésnél, illetve a szurkolók eligazítása a megfelelő szektorokba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!