2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Radar

Radar – Tavaszi évadra készül a Bóbita Bábszínház

A rezsiválság a bábszínházakat is különleges feladat elé állította. A pécsi Bóbita Bábszínház többféle módon próbál takarékoskodni, de szerencsére működésük 2023-ban biztosított lesz. Kevesebb előadást, kevesebb bemutatót tartanak. Márciusban a Kacor Király bábváltozatát állítják színpadra.

  • Radar – Tavaszi évadra készül a Bóbita Bábszínház

A bábszínház 12 éve a Zsolnay Kulturális Negyedben a korábbi Művelődési Házban tartja előadásait. Mint az országban minden kulturális intézményben nekik is takarékossági intézkedéseket kellett hozni a megnövekedett rezsiárak miatt.

A takarékosságot erősíti, hogy januárban csak a hétvégi napokon tartottak előadásokat, ekkor azonban naponta többet is, külön pöttömszínházi és nagytermi produkciókat is láthatott a közönség.

Tájelőadásaik folyamatosak, február közepén egy hétre Somogy Vármegye székhelyén örvendeztetik meg a kicsiket.

A Bóbita Bábszínház elődjét, a Bóbita Bábcsoportot 1961-ben alapították. Országos ismeretek 4 évvel később lettek, amikor az akkori tehetségkutatón a Magyar Televízió Ki Mit Tud című műsorában egyéb kategóriában nyertek.

Az igazgató azt mondja az utóbbi években hozzászoktak a bizonytalansághoz. Ennek ellenére reméli működésük hosszú távon biztosított lesz.

Idei első bemutatójuk márciusban a Kacor Király.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.
Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

A lengyel, a német és a magyar célkörözési egységek egyszerre csaptak le unokázós csalókra. A hazánkban tartózkodó lengyel szökevényt Budapesten fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!