2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Radar

Radar – Tavaszi évadra készül a Bóbita Bábszínház

A rezsiválság a bábszínházakat is különleges feladat elé állította. A pécsi Bóbita Bábszínház többféle módon próbál takarékoskodni, de szerencsére működésük 2023-ban biztosított lesz. Kevesebb előadást, kevesebb bemutatót tartanak. Márciusban a Kacor Király bábváltozatát állítják színpadra.

  • Radar – Tavaszi évadra készül a Bóbita Bábszínház

A bábszínház 12 éve a Zsolnay Kulturális Negyedben a korábbi Művelődési Házban tartja előadásait. Mint az országban minden kulturális intézményben nekik is takarékossági intézkedéseket kellett hozni a megnövekedett rezsiárak miatt.

A takarékosságot erősíti, hogy januárban csak a hétvégi napokon tartottak előadásokat, ekkor azonban naponta többet is, külön pöttömszínházi és nagytermi produkciókat is láthatott a közönség.

Tájelőadásaik folyamatosak, február közepén egy hétre Somogy Vármegye székhelyén örvendeztetik meg a kicsiket.

A Bóbita Bábszínház elődjét, a Bóbita Bábcsoportot 1961-ben alapították. Országos ismeretek 4 évvel később lettek, amikor az akkori tehetségkutatón a Magyar Televízió Ki Mit Tud című műsorában egyéb kategóriában nyertek.

Az igazgató azt mondja az utóbbi években hozzászoktak a bizonytalansághoz. Ennek ellenére reméli működésük hosszú távon biztosított lesz.

Idei első bemutatójuk márciusban a Kacor Király.

 

További epizódok

Radar - Forradalmi újítás? Porból sör

Radar - Forradalmi újítás? Porból sör

Instant kávéról, instant levesekről már hallhattunk, a hozzájuk fűződő viszony igencsak megoszlik. Most pedig itt egy teljesen új találmány a sörpor. 2023. március 30.
Radar - Toronyórák mestere

Radar - Toronyórák mestere

A pécsi Gulácsi János a toronyóra-szerkezetek mestere. 2023. március 30.
Radar - Kiállítás nyílt a Ferencváros Európa-liga menetelésének ereklyéiből

Radar - Kiállítás nyílt a Ferencváros Európa-liga menetelésének ereklyéiből

A Ferencváros labdarúgócsapatának otthonában, a Groupama Arénában szerdán megnyílt az együttes legutóbbi Európa-liga menetelését bemutató időszaki kiállítás. 2023. március 30.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Kezdődik a motoros szezon

Radar - Kezdődik a motoros szezon

Itt a tavasz, bár még időnként megviccel minket az időjárás, ahogy most a napokban is visszaesett a hőmérséklet. Ennek ellenére már sok motoros kirajzott az utakra.
Radar - Milyen az igazán jó sonka?

Radar - Milyen az igazán jó sonka?

Húsvét közeledtével elindul a roham az üzletekben a sonkáért, kolbászért, ami nagyon nem mindegy hogy honnan és milyen minőségben kerül az asztalunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!