2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Radar

Radar - Színes hírek a nagyvilágból

A világ minden táján rendeznek őrültebbnél őrültebb versenyeket. Lettországban például szarvasbőgő kihívást szerveztek, Thaiföldön vízibivaly megméretés indította a rizstermesztési szezont, míg Kanadában különleges zenekarok mérték össze tudásukat egy karibi karneválon.

  • Radar - Színes hírek a nagyvilágból

7. alkalommal rendeztek szarvasbőgő versenyt Lettországban. A résztvevőknek különböző hangkeltő eszközök segítségével kellett imitálniuk az állathangokat. Idén 23-an indultak az egyre népszerűbb megméretésen.

A verseny részeként az indulóknak szigorú öltözködési szabályokat kellett betartaniuk. Például kötelező volt az ünnepi időszakhoz illő hagyományos vadászruházat viselése.

Az esemény csendjét csupán a szarvasbőgés törte meg, mivel a résztvevők nem kommunikálhattak sem a közönséggel sem egymással. A próbatétel megkezdésének jele a kalap felemelése volt.

A lett, litván, valamint észt versenyzőket az alapján pontozták, hogy mennyire tudták utánozni a gímszarvas hívását különböző kategóriákban: fiatal, párját kereső szarvas, győztes szarvas egy agancsos csata után, vagy éppen szarvas az ivarzás idején.

Vízibivaly-verseny indította a rizstermesztési szezont Thaiföldön. A gazdák a perzselő hőséggel dacolva vettek részt az évenként megrendezett erőpróbán a monszunszezon közepette.

A versenyen több mint 60 különböző méretű bivaly vett részt. A megméretés egy 200 méteres földúton zajlott, a fővárostól, Bangkoktól mintegy 80 km-re délkeletre.

Színes és díszes ruhákba öltözött maskarások táncolták végig Toronto utcáit. A karibi kultúra tiszteletére rendezett ötnapos fesztivált 1967-ben rendezték meg először és mára az egyik legnagyobb fesztivállá vált Észak-Amerikában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!