2024. 09. 06. Péntek Zakariás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Radar

Radar - Svájci-magyar partnerség Európa fenntartható fejlődéséért + videó

Az 56. Kékszalag vitorlásverseny mellett egy nagyon fontos klímavédelmi sajtótájékoztatót is tartottak Balatonfüreden, amelyen szó volt a svájci-magyar együttműködések részleteiről és jövőbeni céljairól. Az eseményen részt vett Őexcellenciája Jean-François Paroz is. Svájc magyarországi nagykövete kiemelte a klímaváltozás folyamata nem visszafordítható, viszont lelassítható, és erre kell törekedni Európában mindenhol.

  • Radar - Svájci-magyar partnerség Európa fenntartható fejlődéséért + videó

Idén is több száz vitorlás mérette meg magát Európa legnagyobb tókerülő versenyén. A csütörtök reggeli órákban Balatonfüreden dördült el a startpisztoly, de nem csak ennek az eseménynek adott ma otthont ez a balatoni település, hanem a mindannyiunkat érintő klímaváltozás folyamatáról is szó volt a mai sajtóeseményen.

Svájc és Magyarország együttműködése nagyon gyümölcsöző a klímapolitika és a környezetvédelem területén; a többi között az energiahatékonyság, a megújuló energia, a geotermikus energia terén is.

Svájci támogatással jelenleg is zajlanak víztisztítási programok Magyarországon. Az egyik kiemelt feladat vízmegtartás.

Őexcellenciája Jean-François Paroz kiemelte, hogy a Zero Energia Missziót 2050-re meg kell valósítani. Svájc magyarországi nagykövete szerint ez a kitűnő partnerség, amely Magyarország és Svájc között van lehetőévé teszi, hogy együttes erővel egy szebb jövőt hozzunk létre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Robbanásszerű növekedés az albérletpiacon  + videó

Radar – Robbanásszerű növekedés az albérletpiacon + videó

Számottevően megnőtt a kínálat az elmúlt négy hétben az országos albérletpiacon, jelenleg ugyanis több mint 16 ezer lakóingatlan-hirdetésből válogathatnak a bérlők. A jelenlegi kínálat az egy évvel korábbihoz képest 17 százalékkal, az egy hónappal ezelőtti szinthez viszonyítva pedig 13 százalékkal több kiadó lakás volt az országos piacon.
Radar – Nemzetközi tűzoltó hidak + videó

Radar – Nemzetközi tűzoltó hidak + videó

15 éve találkoznak a szlovák-magyar határon önkéntes tűzoltók. A szlovákiai és Nógrád vármegyei csapatok mindig egy Ipoly-hidat választanak a közös szakmai és családi nap megtartására. Idén Balassagyarmat határátkelője volt a helyszín, ahol többek között, felvonulással, tűzoltóversennyel ünnepelték meg az együttműködést.
Radar – Egy hungarikum nyomában: a kocsi + videó

Radar – Egy hungarikum nyomában: a kocsi + videó

2024-ben a kocsi szavunk Hungarikummá vált. Európa egyik legjelentősebb hintó- és szángyűjteményének a Festetics Kastély szomszédságában lévő istállóház ad otthont. A több mint 60 járművet - hintót, szánt, harckocsit, homokfutót, automobilt- felvonultató múzeumban járt a Radar/Napindító stábja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!