2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története 03:00

Radar

Radar - Régi és új hagyományok a világ minden tájáról

Van ahol ősi hagyomány a feleségcipelő verseny, van ahol pedig feleségül vesznek egy krokodilt a jó termés érdekében. De sárkányhajóversenyt, balettozó kompokat és a ronda kutyák versenyét is megmutatjuk.

  • Radar - Régi és új hagyományok a világ minden tájáról

Bátor párok versenyeztek egy feleséghordozó versenyen Kanadában egy skandináv fesztiválon. A férjeknek a feleségüket kellett átvinniük egy akadályokkal teli pályán. A megméretés Finnországból ered. A győztes egy orosz-ukrán pár lett, ők teljesítették leggyorsabban a pályát.

A világ másik felén, Hongkongban pedig több ezer evezős érkezett, hogy részt vegyen a legnagyobb sárkányhajóversenyen, amelyet több mint négy év után először rendeztek meg, miután a kormányellenes tüntetések és a COVID-19 miatt leállították.

Kaliforniában pedig a kutyáikat versenyeztették meg a büszke gazdik, de ezúttal nem a szépség volt a nyerő, ez a világ legrondább kutyáinak versenye volt. A rendezvény célja pedig az volt, hogy a kevésbé cuki kutyák is érvényesülhessenek. A legtöbbjük mentett vagy talált kutyus, akit minden hibájával együtt szeretnek a gazdik.

Mexikóban viszont nem a kutyáké, hanem a krokodiloké volt a főszerep. Mégpedig egy kisváros polgármestere vette feleségül krokodil menyasszonyát. Az ünneplők pedig könyörögtek vezetőjüknek, hogy csókkal pecsételje meg a nászt.

A rituális házasságkötés valószínűleg évszázadokra nyúlik vissza, ez tulajdonképp egy ima, amely a természet bőségéért könyörög.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Egy különleges, figyelemfelhívó játékkal és különféle adományozási lehetőségekkel költözött ki az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Szabadság téren felállított szurkolói zónába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!