2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar – Online átverések: hogyan lehet elkerülni? + videó

Az utóbbi időben egyre inkább elszaporodtak azok a weboldalak, ahol hamis termékekkel verik át a vásárolókat. Jobbik esetben silány minőségű termék érkezik meg, rosszabb esetben pedig meg sem érkezik a megrendelt árú.

  • Radar – Online átverések: hogyan lehet elkerülni? + videó

A leginkább érintett terület a gyógyszereké, táplálékkiegészítőké és a gyógyászati segédeszközöké. Juhász Milán kollégánk utána járt, hogy hogyan kerülhetjük el, hogy a csalók áldozatává váljunk.

A webáruházak világa a csalók számára határtalan lehetőséget kínál napjainkban. A gyógyszeripar a csalók egyik legkedveltebb területe, ahol a hamis ígéretek és csodaszerek gyakran tévesztik meg az embereket.

Csöndör Nelli, jogász, vezető, NNGYK Védelmi Igazgatási Főosztály: "A kettősség létezik, tehát van a nagyon szigorúan szabályozott gyógyszerkereskedelem, ami eredményezi a biztonságos ellátási láncot. Ha itt vásárolnak a fogyasztók, akkor az garantálható, hogy biztonságos, engedélyezett, jó minőségű készítményekhez jutnak hozzá. Engedély nélküli csatornákon keresztül ne szerezzenek be gyógyszert piacon, utcai árustól, csomagküldő szolgálattól. Magyarországon gyógyszert csomagküldő szolgálattal nem lehet kiszállítani. Ezek is nagyon fontosak, és csak olyan honlapról rendeljenek gyógyszert, ami mögött egy valós gyógyszertár áll."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját  + videó

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját + videó

A világon hét országban, köztük Magyarországon is elindultak a tüdőrák elleni vakcina klinikai vizsgálatai. Ez az új mRNS-alapú vakcina áttörést hozhat a tüdőrák elleni küzdelemben. Az oltás lényege, hogy a szervezet saját immunrendszerét használja fel a betegség legyőzésében. Ha a vizsgálatok eredményesek, várhatóan 2030 után kerülhet forgalomba a tüdőrák elleni vakcina.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Megtartják a Szuperkoncertet + videó

Radar – Megtartják a Szuperkoncertet + videó

Meghozta a hazai lottótársaság végleges döntését: nem halasztják el az idei Szuperkoncertet ugyanis az árvízvédelmi szempontból nincs veszélyben. Azonban a cég szem előtt tartja a társadalmi felelősségvállalást így az eseményen befolyt pénzösszegből az árvízkárosultakat támogatják.
Radar – Életveszélyes ámokfutók + videó

Radar – Életveszélyes ámokfutók + videó

Sajnos még mindig sok a szabálytalan autós a magyar utakon. Nem ritka, hogy valaki minden szabályt figyelmen kívül hagyva mások életét veszélyezteti. Még 2021-ben száguldozott egy karosszérialakatos férfi Budapesten, ezért őt első fokon el is ítélte a bíróság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!