2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Radar

Radar - Négy földrészen óvónőként

A világot nemcsak üzleti úton lehet bejárni, hanem óvónőként is. Ezt bizonyítja Kicsi Csilla, aki négy földrészen szerzett tapasztalatait osztja meg abban a könyvben, amelynek megjelenését a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta A csángó népművészet is szerepet kap a könyvben, hogy miként az a következőkből kiderül.

  • Radar - Négy földrészen óvónőként

Amit Kicsi Csilla és Petrás Mária együtt alkotnak, az a tündérmesék koloritja Móricz Zsigmondot idézve. Nagyon fontos, hogy a Kodály módszer, valamint a Brunszvik Teréz által alkalmazott módszerek terjedjenek történelmi Magyarországon és a diaszpóra területén. 

Kicsi Csilla erdélyi születésű férje, Kicsi Gábor, mérnökként járta a világot családjával, a felesége ebből kifolyólag rengeteg helyen dolgozott. Négy földrészen kellett helyt állnia óvodapedagógusként. Sydney-ben, Torontóban, Singapurban és itthon gyűjtötte össze a tapasztalatait. A diaszpórában élőknek igyekezett a magyar gyökereket átadni.

Kortárs pszichológiai -pedagógia módszereket ötvöz a hagyományos hittel. Ebben az eltökéltségben a Petrás Máriával való 30 éves barátsága is segíti.

A barátnő Petrás Mária csángó iparművész. Szerinte a megtartó erőknek kell teret adnunk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - VV Fanni halott + videó

Radar - VV Fanni halott + videó

Az egykori valóságshow szereplőt a jogerős ítélet szerint 2017-ben meggyilkolták, ám halálának tényét csak most állapították meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!